Srbija dobija novog selektora: Legendarni fudbaler nas vodi na Mundijal!

Jedno od najvećih fudbalskih imena sa ovih prostora nikad bliži preuzimanju kormila reprezentacije u kojoj se proslavio kao kapiten

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: OMAR TORRES/AFP/ Profimedia

Piksija najviše motiviše Mundijal i novi odlazak na Svetsko prvenstvo!

Ni Vladan Milojević, ni Savo Milošević, ni Slaviša Jokanović, ni Veljko Paunović, ni Remon Domek, već – Dragan Stojković, saznaje Kurir.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Legendarni Piksi, gotovo izvesno, biće selektor Srbije u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, nezvanično saznaje Kurir iz više izvora.

Zvaničnih reakcija iz Fudbalskog saveza Srbije, pa i od samog Piksija – nema, ali svi su izgledi da će jedno od najvećih fudbalskih imena sa ovih prostora dobiti novu ulogu u svojoj bogatoj karijeri.

“Ime novog selektora najverovatnije će biti objavljeno do kraja ove kalendarske godine”, stoji u saopštenju FSS od pre dva dana, kad je sporazumno razrešen dužnosti Ljubiša Tumbaković.

Piksi se i ranije pominjao kao kandidat za selektora Srbije, međutim, do realizacije ideje bivših i sadašnjih čelnika Saveza nikada nije došlo. Kako se saznaje, pregovori su sada u završnoj fazi, a Dragana Stojkovića najviše motiviše odlazak na Mundijal.

Nesporno je da Srbija ima odlične fudbalere, zaslužila je konačno i veliko ime u ulozi selektora. A Piksi to svakako jeste.

Piksi je u intervjuu uoči baraža za Evropsko prvenstvo dao pravu analizu srpske reprezentacije.

“Mi smo slučaj za posmatranje ako ne odemo na EURO”, između ostalog je rekao Stojković, ubeđen kao i 99 odsto nacije da će Srbija ipak eliminisati Škotsku u finalu baraža na Marakani.

Veljko tražio i Reding i Srbiju

U iščekivanju novog selektora jedno je sigurno – Slaviša Jokanović i Veljko Paunović odbili su poziv FSS, obojica zbog jakih ugovora sa svojim klubovima. Kako Kurir saznaje iz samog FSS, Veljko Paunović je u razgovoru sa zamenikom predsednika Saveza Markom Pantelićem tražio da bude i trener Redinga i selektor Srbije, na šta je dobio odričan odgovor.

Tumba preuzima Piksijev klub

Ljubiša Tumbaković očito neće dugo čekati novi posao pošto već ima na stolu bogatu ponudu Guangdžoua RF, kluba koji je do pre nekoliko meseci vodio Dragan Stojković Piksi. Tumba je već radio u Kini, gde je 2008. osvojio čak titulu sa Šandongom. Ova rokada kao da nije slučajna.

Miloje i Savo rezervna opcija

FSS uporedo pregovara s nekoliko kandidata. A ukoliko se, ipak, izjalove pregovori s Piksijem, prve sledeće opcije su Vladan Milojević i Savo Milošević. Miloje ima prednost kao trener koji je tri godine zaredom uvodio Zvezdu u Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Haos u Bosni: Fudbaleri odlučili da raspravu završe pesnicama, policija intervenisala (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar