Baka Ivanka (82) je svima pričala šta je radila u Austriji, a onda su je našli sa RAZBIJENOM GLAVOM

Ubistvo devizne penzionerke prestravilo meštane sela Provo kod Šapca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Devizna penzionerka Ivanka Rašković (82) iz sela Provo u opštini Vladimirci, kod Šapca, pronađena je mrtva u sredu uveče u porodičnoj kući u kojoj je dvadeset godina živela sama, a prema prvim rezultatima istrage osnovano se sumnja da je ubijena iz koristoljublja.

Žena nađena u LOKVI KRVI, razbijene lobanje: Komšije otkrile detalje horora kod Vladimiraca

Nesrećnu ženu je mrtvu u lokvi krvi sa razbijenom glavom pronašao prvi komšija, izbeglica Vojislav koji se se porodicom u Provo doselio pre nešto više od godinu dana u kuću Ivankine rođene sestre koja je tik iza njene.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ceo dan sam zvala sestru i uznemirila sam se što se ne javlja. Sin jedinac joj živi u Austriji, tako da je ona živela sama u kući. Zamolila sam jednu komšinicu da ode kod Ivanke i da vidi sta se desava. Ona je pozvala Voju i zajedno su ušli u kuću i imali su šta da vide, da je moja sestra završila život na najgori mogući način. Nikome nije naudila, naprotiv bila je dobra duša i svima je pomagala. Nije zaslužila ovakav kraj”, rekla je na izmaku snage Milica Rašković, rođena sestra stradale žene koja takođe živi u istom selu, ali nekoliko kilometara dalje.

UBILA SE baka Coka! Stojanka (72) koja je upucala investitora, pronađena sa NOŽEM u grudima

Motiv ubistva je najverovatnije novac koji je Ivanka čuvala u kući i to nije krila, a kažu da je decenijama radeći u jednoj nemačkoj fabrici u Austriji stekla mesečnu penziju višu od 1.000 evra. Koliko je tačno novca imala kod sebe familiji nije poznato, ali kažu da je to sigurno više desetina hiljada evra.

“Na žalost, Ivanka nije krila da ne veruje bankama i novac je čuvala u kući, a okruženje je znalo da ima dobru penziju jer je svi pomagala i pozajmljivala novac. Tako da je ubistvo posledica pljačke. Uzdamo se da će policija brzo pronaći lopove i ubice”, istakla je rođaka ubijene bake.

Meštani Prova su zgroženi i tužni jer kažu da je Ivanka bila dobra žena i da se dobro držala za svoje godine.

Metak u nogu kao OPOMENA? Detalji sačekuše u Nišu, Dejan (33) UPUCAN dok je izlazio iz automobila

“Ona je bila žena zmaj. Naše kuće deli samo livada i dolazila je kod nas na kafu jednom u dva tri dana. Nije bila nametljiva i nikome nije smetala. Gledala je svoja posla i uvece bi obicno gledala serije, a bila je vitalna za svoje životno doba. Užasno smo svi tužni što je ubijena, a tek mogu da zamislim kako je njenom sinu koji je u Austriji sa ženom i detetom”, kaže jedan mlađi Rašković, a njegov prezimenjak Milenko se nadovezuje.

“Ivanku je ubio neko ko je poznavao i znao njene prilike. Verujem da je i ubio da ne bi policiji rekla da je taj i taj opljačkao. Po premetačini po kući reklo bi se da nije bio jedan sam čovek i da su to učinila dvojica zločinaca. Ja Ivanku znam od malena i u školu smo išli zajedno i družili, a kad sam je pre petnaest dana video kako pešači bio sam zapanjen, jer se ja jedva vozim kolima. Mogla je da doživi lepu starost da je nisu ubili”, zaključio je Milenko Rašković.

Zbog zle kobi ostala u selu

Ivanka je prema kazivanju komšija godinama unazad zimovala u stanu u Šapcu jer joj je tako bilo komfornije, ali je ove godine ostala u selu jer je uvela grejanje na pelet.

“Kamo sreće da je i ove ziem otišla u stan u Šabac, pa nek pljačkaju kuću koliko hoće, samo da nju ne diraju. Na nesreću uvela je drugi sistem grejanja u kuću pre nekoliko meseci i sada joj je bilo lako da loži pelet, zato je ostala u selu zimis”, kaže bliski sused stradale bake.



Izvor: Republika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar