NAPETO U SAD

Da li je definitivno KRAJ? Tramp odobrio prenos vlasti na Bajdena, a onda ŠOKIRAO izjavom

Tramp je pohvalio Marfijevu i naveo da je bila izložena ogromnim pritiscima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster, File

Donald Tramp odobrio je prenos vlasti na demokratskog kandidata Džoa Bajdena, ali je kasnije napisao da nikada neće odobriti rezultate izbora za koje i dalje tvrdi da su pokradeni.

Tramp je na svom Tviter profilu podržao nameru Uprave opštih službi (GSA) da formalno počne postupak prenosa predsedničkih ovlašćenja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je naveo da bi bilo „u najboljem američkom interesu“ da šefica GSA Emili Marfi potpiše pismo o potvrđivanju, čime se formalno započinje proces prenosa vlasti.

Naveo je da ne podržava ništa, osim inicijalnih protokola, dodajući da se „borba nastavlja“ i da ne odustaje od tužbi kako bi osporio rezultate u državama u kojima smatra da je bilo izbornih nepravilnosti.

Marfi je u početku odbijala da potpiše to pismo pune dve nedelje posle izbora, zbog tužbi koje je podnosio Trampov tim, ali je popustila u ponedeljak, navodeći da nije bilo pritisaka iz Bele kuće.

Tramp je pohvalio Marfijevu i naveo da je bila izložena ogromnim pritiscima.

Međutim, nekoliko sati kasnije, američki predsednik ponovo se oglasio na Tviteru.

Bajden objavio imena: Ovi ljudi će uz njega VLADATI Amerikom

Ovaj put, napisao je kako „nikada neće odobriti“ rezultate izbora zasnovane na „lažnim glasačkim listićima i Dominionu“.

On je objasnio da se radi o preliminarnom postupku prenosa vlasti, koji nema veze sa „nastavkom brojnih tužbi koje će oboriti najkorumpiranije izbore u američkoj političkoj istoriji“.

Posle odluke GSA, Pentagon je saopštio da će započeti da sarađuje sa timom Džoa Bajdena i Kamale Haris u vezi sa prenosom ovlašćenja.

“Bacio se na zemlju u strahu da će ga preseći na pola”: Tramp ima neobičnu FOBIJU 

Kako je saopšteno iz američkog Ministarstva odbrane, oni će odmah početi koordinaciju sa timom Bajden-Haris u vezi sa tranzicijom vlasti.

Trampov pravni tim uložio je brojne tužbe u više država, tvrdeći da je bilo brojnih izbornih neregularnosti, dok demokratski predsednički kandidat Džo Bajden tvrdi da je pobedio na izborima.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar