ODLUČIO

Bajden objavio imena: Ovi ljudi će uz njega VLADATI Amerikom

Blinken (58) je započeo svoju karijeru u američkom Stejt departmentu u vreme administracije predsednika Bila Klintona

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden odabrao je svog dugogodišnjeg bliskog saradnika zaduženog za spoljnopolitička pitanja Entonija Blinkena, čoveka koji se zalaže za globalna savezništva, za budućeg državnog sekretara, a očekuje se da će na mesto savetnika za nacionalnu bezbednost imenovati Džeka Salivana.

Blinken (58) je započeo svoju karijeru u američkom Stejt departmentu u vreme administracije predsednika Bila Klintona, a tokom Obamine administracije bio je na funkciji zamenika državnog sekretara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Džek Saliven (43), kandidat za poziciju savetnika za nacionalnu bezbednost novoizabranog američkog predsednika takođe je iskusan, dugogodišnji Bajdenov saradnik za pitanja nacionalne bezbednosti, koji je u vreme dok je Hilari Klinton bila na čelu Stejt departmenta bio na položaju načelnika odeljenja za streška pitanja i planiranje.

Blinken i Salivan su dobri prijatelji koji dele političke poglede i smatraju se Bajdenovim trustom mozgova i njegovim predstavnicima za spoljnopolitička pitanja.

Tramp ne odustaje od BORBE: Povukao potez koji će razbesneti Bajdena, a tiče se Pensilvanije 

Poznati su po tome što su Trampovu politiku “Amerika prvo” kritikovali uz obrazloženje da izoluje Ameriku i stvara pogodnosti i vakum koji odgovaraju američkim protivnicima.

Očekuje se da će Bajden na mesto američke ambasadorke u UN imenovati iskusnu Lindu Tomas-Grinfild (68), Afroamerikanku i veteranku sa 35-godišnjim iskustvom u domenu inostranih poslova.

“Bacio se na zemlju u strahu da će ga preseći na pola”: Tramp ima neobičnu FOBIJU 

Osim toga, upućeni vašingtonski izvor Njujork Tajmsa tvrdi da Bajden planira da funkciju ambasadora SAD pri UN vrati i na nivo stalnog člana predsedničkog kabineta, što je, po dolasku na vlast, ukinuo aktuelni predsednik Tramp, a čime bi buduća ambasadorka SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild postala članica saveta za nacionalnu bezbednost.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar