Zvezdi prete diskvalifikacija i velika novčana kazna: Ulazak navijača na teren mogao bi skupo da ih košta

Konačna odluka u naredne dve nedelje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/tviter/

Utakmicu srpskog Kupa između Crvene zvezde i Zlatibora u ponedeljak je, pored velikog preokreta izabranika Dejana Stanković, obeležio i ulazak na teren jednog od vođa navijača crveno-belih, Vladimira Šavije.

On je zahtevao da se pusti desetak pristalica kluba na severnu tribinu, kako bi se odala počast Branimiru Zeljkoviću Zelji, nekadašnjem vođi Delija i jednom od osnivača grupe, koji je preminuo pre 10 godina, preneli su mediji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Crvenu zvezdu bi loša organizacija meča mogla skupo da košta, a konačnu odluku daće verovatno u naredne dve nedelje Disciplinska komisija FSS, na čijem čelu je Ivan Nikolić kao predsednik, Zoran Janković kao potpredsednik i Aleksandar Grdinić i Danilo Đaković kao članovi.

Oni će pre toga sačekati izveštaj delegata Ljubomira Kovačevića, koji nije svoj posao u ponedeljak obavio u skladu sa propisima i dozvolio je navijačima da se nađu na tribinama od 51. minuta utakmice, iako je na snazi zabrana igranja pred navijačima.

Prema saznanjima Telegrafa, Vladimir Šavija se do atletske staze spustio sa zapadne tribine Marakane, i želeo je da zamoli igrače Zvezde da pomognu da se pusti desetak navijača crveno-belih na Sever, kako bi se odala počast Branimiru Zeljkoviću. Nakon ubeđivanja koje je trajalo nekoliko minuta, Šavija se ipak sam vratio na severnu tribinu, zapalio baklju, a u tom momentu su delegat i policija dozvolili navijačima da ipak uđu na tribinu.

Zvezda se zvanično nije oglašavala po ovom pitanju.

Prema propisima disciplinske komisije FSS, Crvena zvezda je grubo prekršila članove 63 i 64 Disciplinskog pravilinka FSS, koji se odnose na slabu organizaciju utakmice i nerede na igralištu.

Moguće kazne za Zvezdu za kršenje ovih članova idu od opomene, novčane kazne, igranjem utakmica van svog stadiona, pa do diskvalifikacije.

Pošto se meč nije igrao u okviru Superlige, oduzimanje bodova nije opcija.

Doduše, diskvalifikacija se pominje u slučaju drugog ili višestrukog ponovljenog slučaja, pa verovatno nije realna opcija, jer Zvezda ove sezone do ovog meča nije imala ozbiljne greške u organizaciji mečeva na svom terenu.

Ipak, najverovatnije će crveno-beli dobiti drakonsku novčanu kaznu, a posledice bi mogli da snose i organi koji su doneli odluku da se na kraju navijači puste na tribine, umesto da se udalje i sa tribina i sa stadiona, kao što i nalažu propisi Vlade Republike Srbije zbog pandemije koronavirusa.



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar