Kinezi pretekli konkurenciju! Predstavljen prototip “roletna” telefona (VIDEO)

Oppo je registrovao 122 patenta za nov mobilni uređaj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube / TechDroider

Kompanija Oppo iznenadila je konkurenciju, prvenstveno korejski LG, revolucionarnim konceptom mobilnog telefona – Oppo X 2021.

Objektiv je juče pisao o “roletna” telefonu, koji bi trebalo da se pojavi na tržištu naredne godine, prema najavama LG Electronics, ali su Kinezi izazvali svetsku pometnju s operativnim prototipom, predstavljenim na godišnjem Inno događaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uređaj ima poseban mehanizam, koji povećava i smanjuje dijagonalu OLED displeja. Laganim pokretom ruke možete povećati ekran sa 6.7 na 7.4 inča! Ovakav dizajn donosi pregršt novih mogućnosti, kako za programere, tako i za korisnike.

Preti da zavlada tržištem

Kako je saopšteno, Oppo je registrovao ukupno 122 patenta za nov model telefona, a 12 se odnosi na mehanizam displeja. Nažalost, nisu saopšteni drugi detalji, kao ni vreme kada će se uređaj pojaviti na tržištu.

Već smo pisali da će LG svoj “roletna” telefon zasnovati na LG Rollable OLED televizoru, čiji je ekran smešten u postolju. Dakle, tehnologija ne predstavlja potpuni novitet, ali ozbiljno preti da ugrozi “preklopne” modele.

U narednom videu saznaćete i druge detalje jedinstvenog kineskog uređaja, koji je juče debitovao u Šendženu.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar