Bruje crnogorski mediji: Krivokapić rekao trojici lidera da ih NE ŽELI u Vladi, usledio žestok odgovor

Mandatar ne želi lidere Demokratskog fronta u Vladi

Foto: Printscreen / Tanjug

Mandatar Zdravko Krivokapić predočio je liderima Demokratskog fronta ekspertski koncept nove vlade Crne Gore u kojoj nema mesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promjene.

Oglasio se KRIVOKAPIĆ i poslao jasnu poruku: Crna Gora mora ovo da uradi!

Prema saznanjima Vijesti, Krivokapić je takvu poziciju obrazlagao obećanjem koje je dao glasačima nove većine da će ponuditi parlamentu pre svega stručnu vladu, ali i političku jasno definisanu “kao antirežimsku i proevropsku”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Krivokapić je u razgovoru sa Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem (Nebojša Medojević nije prisustvovao) odao priznanje liderima DF-a “na borbi protiv režima”, ali i objasnio da timski rad Vlade kakvu planira traži drugačiji profil ličnosti.

Krivokapić se oglasio: Zakon o slobodi veroispovesti više nije problem! On je pao zajedno sa DPS-om!

Knežević i Mandić su odgovorili da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da i oni personalno budu u novoj vladi.

Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat i da će oni tražiti novog mandatara.

Dva kralja u dve srpske zemlje! Budući premijer Crne Gore izazvao potres u Podgorici ovim rečima o Srbiji

Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se saglasio sa ocenom da su lideri DF dominantno doprineli rezultatu.

Ali je rekao da uvažava njihov doprinos i da je zbog toga i ponudio značajan broj resora partijama koje čine DF, prenose Vijesti.

Sastanak je završen na tim pozicijama, a Mandić i Knežević su najavili da će razgovarati sa vođstvom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA sa namerom da dođu do dogovora oko nove vlade sa drugim premijerom, prenosi podgorički list.

Ta ideja je bila na stolu i na ranijim sastancima u tom sastavu, ali je manje (Demokrate) ili više (URA) eksplicitno odbačena.

Prema saznanjima Vijesti ta stanovišta nisu promenjena.

Krivokapić: Crnu Goru čekaju teški izazovi

Krivokapić je danas na Tviteru poručio da se nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja vlade, ali da insistiranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes ni građana ni države.

“Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići”, naveo je.

Poslednje istraživanje javnog mnjenja koje je radio “Damar” je pokazalo da glasači koalicije “Za budućnost Crne Gore” čiji je nosilac bio Krivokapić, dominantno podržavaju formiranje ekspertske vlade, a da je drugo najbolje rešenje vlada sastavljena od eksperata, ali i političara.

Medojević je pre nekoliko dana postavio praktično ultimatum, da neće podržati vladu ukoliko ne dobije mesto potpredsednika vlade kojim bi koordinisao bezbednost i reforme.

Izvor: Vijesti.me

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar