Zvezdi nedostajalo sreće za PODVIG u Nemačkoj: Bledi Hofenhajm i sudija jači od crveno-belih (FOTO+VIDEO)

Fudbaleri Hofenhajma savladali su Crvenu zvezdu u 1. kolu Lige Evrope

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Nemačkoj od ekipe Hofenhajma sa 2:0 u meču 1. kola grupne faze Lige Evrope.

Crvena zvezda je izgledala taktički najbolje od kada je glavni trener Dejan Stanković.

Meč na Rajn Nekar areni u Zindshajmu praktično je odlučen u 64. minutu golom Kristofa Baumgartnera posle “sporne” situacije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svemu je prethodio jak start Kevina Akpogume na Veljku Nikoliću, crveno-beli su tražili faul, sudija Ernandes je ostao “nem”, a Hof poveo tako što je Rudi asistirao za volej Baumgartnera.

Zbog protesta isključen je trener crveno-belih Dejan Stanković.

Drugi gol postigao je Dabur u trećem minutu nadoknade.

U drugom meču Grupe L, Liberec je bio bolji od Genka i slavio je rezultatom 1:0. Ovaj duel rešen je golom koji je u 29. minutu postigao Abdula Jusuf.

Zvezda za sedam dana dočekuje Liberec, a Hofenhajm gostuje u Belgiji.

KRAJ MEČA

90’+3 GOOOOLLLLL HOFENHAJM VODI sa 2:0 i stavlja tačku na ovaj meč

Munas Dabur je strelac

90’+2 Pokušavaju fudbaleri Zvezde dugim loptama, ali na taj način će teško da samladaju golmana Nemaca

90’+1 Igraće se još 5 minuta

90′ Crveno-beli još nemaju šut u okvir gola

85′ Vrši stručni štab Crvene zvezde i preostale dve izmene. Simić i Pavkov su na terenu umesto Gajića i Falćinelija.

85′ Hofenhajm se brani u poslednjih nekoliko minuta

83′  Milunović tukao glavom nakon kornera Bena

STRAVIČNA PRETNJA! Navijači poručili: Tri krsta za članove uprave, svinjska glava i jeziva poruka! (FOTO)

82′ Peti korner za Zvezdu

80′ Stanković se nekako prošunjao preko terena do tribina stadiona

78′ Izmene i u Hofenhajmu. Henes na teren šalje Brauma Larsena umesto Belforda i Bebou umesto strelca jedinog gola na utakmici Baumgartnera

75′ Iz igre su izašli Katai, Sanogo i Spiridonović, a na teren su ušli Ben, Petrović i Vukanović.

72′ Još jedna sporna situacija, Zvezdi nije suđen penal nakon kornera, fudbaleri Hofenhajma su držali Sanoga prilikom izvođenja prekida. Ipak je Sanogo nekako uspeo da uputi udarac ali lopta je otišla tik uz levu stativu

69′ Žuti karton za Sanoga

68′ U teškoj poziciji sada Zvezda, mora da napadne, a Hofje najopasniji baš kada ga pritisnu. Osetio je na svojoj koži to Bajern pre nekoliko nedelja, kada je dobio četiri komada na ovom istom stadionu…

63′ GOOOLLLLL! Hofenhajm je poveo sa 1:0, Strelac je Baumgartlinger

Mnogo loših vesti za Zvezdu u samo nekoliko minuta!

Crveno-beli su bili besni jer se na sredini terena dogodio se oštar start Akpogume na Veljku Nikoliću, međutim, arbitar nije ništa pokazao i Nemci su iz te akcije stigli do prednosti. Gajger za Rudija na bok, ovaj lepo u srce šesnaesterca, a tamo se našao Kristof Baumgartner i zakucao pod prečku Milana Borjana – 1:0.

Nakon toga Stanković je isključen, dobio je jedan žuti, ali je nastavio sa negodovanjem zbog faula posle čega mu je španski sudija pokazao i drugi žuti karton i morao je da napusti teren.

Ako je suditi prema snimku start možda jeste bio oštriji, ali bio je na loptu i nema ovde reči o faulu.

57′ Ponovo su odlično fudbaleri Zvezde došli do kazneng prostora domaćih, ali je centaršut Rodića blokiran i biće korner za tim iz Beograda

56′ Opasno je sada bilo pred golom srpskog prvaka, velika gužva, Borjan je boksovao jednu ničiju loptu, nekolioko puta su domaći pokušavali udarcem, bivali izblokirani, da bi se na kraju Zvezda nekako odbranila

Foto: FK Crvena zvezda

55′ Hof je pretio iz više udaraca, ali se Borjan nije dao

53′ Stanković se žestoko bunio kod sudije. Zvezda je bila u dobroj prilici posle pasa Kataija, Falčineli bi išao “jedan na jedan”. Pre lopte u prostor Italijan i defanzivac Hofenhajma su se vukli, a ovaj drugi je pao. Sporna odluka španskog sudije Ernandesa.

51′ Dabur je opasno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali Borjan još jednom interveniše.

47′ Već na početku drugog poluvremena preti Zvezda, međutim Eraković je pogodio mrežu protivnika ali iz ofsajda.

46′ U Zvezdi bez promena, dve izmene napravio je trener Hofenhajma. Umesto Mijata Gaćinovića na terenu je Gajger, a Griliča je zamenio Samaseku

46′ Počeo je drugo poluvreme

Bio je Hofenhajm nešto bolji i sigurniji rival u prvih 45 minuta, ali neće ni Dejan Stanković imati mnogo toga da zameri svojim igračima koji su se uz sitne greške u finišu prvog dela meča dobro branili, a uspeli su i sami da naprave nekoliko dobrih prilika, ostaje šteta što nisu iskorišćene.

POLUVREME

45′ Sanogo je pogrešio, izgubio je loptu u opasnoj zoni. Dabur je dobio loptu u prostor, gotovo savladao Borjana ali lopta pogađa stativu, a zatim i Milunovića koji izbacuje loptu iz opasne zone


44′ Žuti karton dobija Dijego Falćineli zbog lakta

41′ Još jednom su lepo kombinovali Zvezdini igrači, Rodić je oštro centrirao sa leve strane i pronašao Spiridonovića koji je iz teške situacije uspeo da zahvati loptu, ali je blokiran njegov pokušaj.

40′ Odličan pas Kataija za Falćinelija, izbegao je ofsajd zamku Italijan, i pokušao da lobuje golmana neuspešno

37’ Na fantastičan način je Katai iz dubine pronašao Falćinelija, naš napadač je pokušao da lobuje golmana Hofenhajma, ali je lopta završila preko gola.

35′ Bio je to dobar kontranapad Zvezde, otvoren od Sanoga.

Rodić je imao nekoliko opcija, odlučio se za Falčinelija i dao prejaku loptu. Mada može da se kaže i da Italijan nije bio dovoljno brz.

Na drugoj strani Rodić je imao i usamljenog Kataija.

32′ I dalje se ništa značajno ne dešava. Crvena zvezda vrlo pristojno deluje u postavljenoj odbrani. Teško dolazi Hof do prilika.

29′ U drugom meču u Zvezdinoj grupi Liberec je poveo protiv Genta golom Jusufa

25′ Žestok pritisak fudbalera Hofenhajma u prethodnih nekoliko minuta

24′ Prekršaj je u kaznenom prostoru napravio Sanogo, ali sudija je ocenio da nije bilo razloga da se sudi najstroža kazna što su igrači domaćih tražili

22′ Grešku veznog reda Zvezde pokušao je da iskoristi Baumgartner, a Borjan mu odbranio udarac.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

20′ Sigurno igra ekipa Dejana Stankovića i kroz pas igru pokušava da dođe do gola domaćina.

17′ Veljko Nikolić je izveo slobodan udarac iz dubine, skočio je Milunović u kaznenom prostoru, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji

16′ Pokušava Hofenhajm, ima više loptu u nogama, ali nema panike u odbrani Crvene zvezde koja uspešno otklanja sve opasnosti ispred svog gola. Pokazuju crveno-beli i da nisu došli samo da se brane i nisu retki ni njihovi izlasci na polovinu Hofenhajma.

11′ Nije se Zvezda uplašila daleko moćnijeg protivnika, ali slabo se snalaze sa presingom Nemaca

11′ Prvi korner za Hofenhajm, Milunović dobro reaguje

8′ Probao je Falćineli iz polukontre, neprecizno ali bio je okrenut leđima

3′ Atraktivan pokušaj makazica Krištofa Baumgartera, slab je to udarac bio, Borjan brani

1′ Meč je počeo, Stanković će probati nešto drugačije jer je stavio tri štopera ui zadnju liniju

TOK MEČA: 

Glavni arbitar na utakmici biće španski sudija Alehandro Ernandez. Pomagaće mu takođe Španci – Hoze Naranjo i Teodor Sobrino.

SASTAVI:

Hofenhajm: Bauman – Rudi, Poš, Vout, Akpoguma, Sesenjon – Baumgarter, Grilič, Gaćinović – Dabur, Belford.

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Milunović, Degenek – Gajić, Sanogo, Nikolić, Rodić – Spiridonović, Katai – Falćineli.

I pored manjih problema sa povredom, Dejan Stanković je u starnih 11 uvrstio Kataija.

Na klupi za rezerve crveno-belih su: Popović, Ćopić, Šankov, Pavkov, Petrović, Simić, Gavrić, Ben, Radulović, Gobeljić, Vukanović i Krstović.

Neće imati podršku večeras igrači Crvene zvezde, ali grupa Delija priredila je ispraćaj timu Dejana Stankovića uoči polaska na Rajn Neker Arenu.

Fudbaleri Crvene zvezde gostovanjem nemačkom Hofenhajmu otvaraju tamičenje u grupnoj fazi Lige Evrope.

Od 21 sat Crvena zvezda igra prvi meč u novoj sezoni Lige Evrope. Rival i domaćin je Hofenhajm sa kojim crveno-beli nikada u istoriji nisu igrali zvanični meč.

Zvezda na megdan bundesligašu, čiji je član srpski reprezentativac Mijat Gaćinović, ulazi kao autsajder i to je uloga sa kojom se prvi put susreće u sezoni.

Zvezda je u istoriji ostvarila četiri pobede na gostovanju u Nemačkoj, dve u godini kada je “pokorena” Evropa i svet, poslednju ne tako davno, a jednu pre čak četiri decenije. Prvu pobedu na strani protiv nemačke ekipe, Crvena zvezda je ostvarila u sezoni 1979/80 protiv Karl Cajs Jene. Bio je to dvomeč šesnaestine finale Kupa UEFA, a prvi duel su crveno-beli fudbaleri odigrali u gostima i trijumfovali rezultatom 3:2.

Sasvim korektna statistika kada se uzme u obzir to kakva je Nemačka fudbalska sila od kada se zakotrljala “bubamara” i koliko važe za neugodne domaćine. Na putu ka evropskom i svetskom vrhu u sezoni 1990/1991, Crvena zvezda je u sred Nemačke slavila i protiv Dinama u Drezdenu i protiv Minhena u Bajernu. Poslednju pobedu na gostovanjima u Nemačkoj, Zvezda je ostvarila 28. septembra 2017. godine, kada je golom Ričmonda Boaćija srušen Keln u okviru grupne faze Lige Evrope.

Tim Dejana Stankovića biće bez Mirka Ivanića i Gelora Kange zbog poznate situacije sa virusom Kovid-19, a dodatan problem pravi i povreda Aleksandra Kataija, bez obzira na to što se očekuje da bude u konkurenciji.

Na sve to, Crvena zvezda je prethodnog vikenda igrala “večiti” derbi sa Partizanom i videćemo kako će energetski odgovoriti na popularni Hof.

Ni Hofenhajm nije bezbrižan jer ne može da računa na prvog strelca Andreja Kramarića zbog koronavirusa, isto kao i važnog defanzivca Pavela Kaderžabeka, ali i na nekolicinu povređenih igrača.

Šest meseci ZATVORA za Luku Jovića? Podignut optužni predlog protiv fudbalera



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar