Profesionalni šminkeri vas savetuju kako da se našminkate u skladu sa naočarima koje nosite

Važno je da ram naočara bude u skladu sa vašim stilom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/diana.grytsku

Naočare mogu da istaknu ono najlepše na vašem licu, ali, u slučaju pogrešnog modela, mogu da proizvedu sasvim suprotan efekat.

Važno je kakav ram birate, a podjednako je bitno i kako ćete se našminkati dok nosite naočare.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poznati šminker Pablo Rodrigez ističe nekoliko osnovnih pravila šminkanja u skladu sa naočarima.

“Zlatno pravilo je da oblik naočara ne sme da bude u suprotnosti sa vašim stilom. Kada se odlučujete za vrstu šminke koju ćete staviti ako nosite naočare, ključno je da odaberete pravi ram. Šminka mora da bude u skladu sa ukupnim izgledom, uključujući tu frizuru, karmin i odeću”, smatra Rodrigez.

Foto:Freepik/Frepik

“Budući da naočare utiču na to koliko će vaše oči biti vidljive, i često izobliče izgled očiju, bitno je da ih definišete. Pravilo je da je manje – bolje. Ne koristite mnogo nijansi senki, bolje je da trepavice budu čiste i definisane, a ajlajner stavite sa spoljnje strane oka kako biste ga više istakli”, objašnjava Rodrigez.

Foto: Freepik/valuavitaly

“Naočare stvaraju senku nad očima, i zato ne želite da oči izgledaju još tamnije. To ne znači da možete da koristite samo boje koje su u skladu sa vašim tenom. Na primer, umesto mornarički plave, iskoristite bledo plavu. Za još neutralnije tonove, koristite pastelne ili ružičaste nijanse… One će posvetleti oko i privući pažnju i ispod naočara”, zaključio je Pablo Rodrigez.

Naravno, to što nosite naočare ne znači da ne možete i da ludujete sa šminkom. Senke sa “glitter” efektom ili ajlajneri sa sitnim šljokicama, daće oku poseban sjaj.

 



Izvor: Objektiv.rs, marieclaire

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar