Konačno, istina: Izmerili su 15.520 muških polnih organa i utvrdili koliko je ZAISTA dug prosečan PONOS

Neki će biti razočarani, a mnogi zadovoljni

Foto: Profimedia.rs

Konačno možemo da kažemo da je razrešena jedna od najvećih muških misterija, a to je koliko tačno iznosi prosečna dužina penisa.

Ma koliko to smešno zvučalo, kada kažete prosek ili prosečno, dobijate iznenađujuće različite podatke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, ovoga puta, niko ne može da ospori da je uzorak reprezentativan, budući da je u studiji izmereno čak 15.520 penisa muškaraca širom sveta.

A rezultati su očekivano zanimljivi.

Prosečna dužina penisa u opuštenom stanju je 9,16 centimetara, a u erekciji, 13,12 centimetara.

Foto/Freepik.com/nikitabuida

Što se obima tiče, u opuštenom stanju, prosek je 9,31 centimetara, a u erekciji 11,66 centimetara.

Sada je red da se pozabavimo i onima koji su malo obdareniji – verovatno će ove cifre razočarati mnoge, ali samo 5 odsto testiranih muškaraca je imalo polni organ duži od 16 centimetara.

Foto/ Freepik/ freepic.diller

Suprotno ustaljenim mišljenjima, istraživači nisu utvrdili bilo kakvu vezu između veličine stopala i testisa ili telesne težine, sa veličinom “ponosa”.

Na kraju, nije mogla da bude jasno utvrđena rasna predispozicija u ovoj priči, budući da su anketirani muškarci većinom bili belci…

Foto/Profimedia.rs

Zaključak: Muškarci, ne budite suviše strogi prema sebi, jer ono što se plasira na televiziji ili u magazinima nije prava slika prosečnog penisa…

Izvor: Objektiv.rs, iflscience.com

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (19)

Ostavi komentar

 1. Mislim da mi zene treba da odgovorimo na ovo, za muškarce večito bolno pitanje! Ja sam za onog što spada u tih pet posto, dakle preko 15 cm!

  Odgovori
 2. A ja uvek mislio da sam “zakinut”. Bio mi je 16 cm u erekciji, sad u starosti je jedva 14.
  Obim je bio 17, a sad je isti.
  Sad jos da se bacim u buseiness kao “call boy”. Jedino je problem sto sad kao starac od 72 ne mogu da okinem ni za sat vremena i to svakog drugog dana, odnosno zalim za vremenima kad nisam mogao da vozim ni dva minuta, ali pet puta na dan.
  Znaci; slaba vajda od mene bila i slaba vajda od mene ostala.

  Odgovori
 3. Rezultati su relativni sve zavisi ko je merio pre i posle tj u čijim je rukama bio mereni predmet a u čijim metar. A u ruke Mandušića Vuka biće svaka puška ubojita.

  Odgovori
 4. Ovim testiranjem sam zadovoljan,malo sam iznad proseka 17 duž. 12.5 cm debljina.Al u praksi to ništa mnogo neznači i nemora biti tako. Znači istraživanje nema nikakav značaj u seksualnom životu,tamo dolaze u obzir druge vrednosti.

  Odgovori
 5. Jbg istina boli a ja imam srece pa moj dragi ima 22, i ne prode dan da se ne seksamo a uz to je jos i mlad, zgodan misicav, dovoljno je da ga vidim u pripijenoj kratkoj majci i da me pogleda, ja vec luda?

  Odgovori
 6. Да ли је неко икада мерио дубину вагина и објави резултате истраживања?

  Odgovori
 7. Odavno je ustanovljeno i potvrđeno nebrojeno puta, sama veličina nije najbitnija, mnogo je važnije koliko je dobar “tehničar” i koliko dugo traje. Džaba 25cm kad ne može da “vesla” ni 3 minuta pa ženu tek napali a ono gotovo. Ženama nema goreg iskustva od toga.

  Odgovori
 8. Ja sam u 0.5% Svetske populacije, po ličnom bogatstvu u novcu.
  Siguran sam da mi nijedna žena na Svetu neće meriti.

  Odgovori
  • Kako je zalosno citati ovakve komentare i istrazivanja o sirini, duzini, dubini polnih organa.
   Da li vi muskarci doista verujete da je vecini zena bitno koliko dug i debeo alat nosite u gacama?
   Da li bogati muskarci doista verujete da su pare moc i lepak za normalnu zenu?
   Ovako, da budem iskrena, moj prvi muz je bio obdaren bas van serijski, na zalost nakon par godina ostavila sam ga zbog bolnih seksualnih odnosa. Em je bolelo em je uvek brzo omlintavio.
   U brak sam usla nevina, kobna greska. Drugi muz ima alat prosecan, i doista pravi vrag u krevetu, ko bi mu odoleo. Mali mis cuda cini. Ali, mnogo je bitniji odnos muza do zene, postovanje, neznost i kvalitetno vreme koje provede sa vama.
   Na lovu padaju samo sponzoruse i zene koje su iskompleksirane. Lece svoje komplekse glumeci bogatu devojku, okicene skupocenim nakitom, obucene u skupe krpice, troseci bogataske pare, ne shvatajuci da je postala potrosna roba koju svaki bogatas moze da kupi.
   Ja da sam bogat muskarac, nikad lovu ne bi trosio na lepe i skupe zene. Nasao bi siroticu koja srcem voli i dusom pali.

   Odgovori

Ostavite komentar