NAPETO

Albanski četnik je POBESNEO! Udario je na Krivokapića, Medojevića i Srbe, zbog tih reči nastao je HAOS

Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode, rekao je Abazović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je da je zadovoljan dinamikom pregovora o formiranju nove crnogorske vlade i očekuje da će biti formirana do 8. novembra.

Abazović je rekao da je odluka Bošnjačke stranke o neulasku u novu vladu za njega očekivana, ali da poštuje drugačije mišljenje članova Glavnog odbora BS da na iskren poziv odgovore negativno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je podgoričkim “Vijestima” rekao da je odluka legitimna i da i dalje postoji mogućnost za saradnju.

“Nova vlada će imati Bošnjake i Albance. Niko ne polaže tapiju da predstavlja određene narode. Ostaje ispružena ruka svim manjinskim partijama”, naglasio je on.

Albanski četnik je RASKRINKAN, iza njega stoji krupan kapital? Medojević rekao istinu o Dritanu Abazoviću

Abazović je kazao da u pojedinim resorima odlazeće Vlade dolazi do uništavanja dokumentacije i da se trenutno koristi vakum da bi se zapošaljavalo i pojedincima obezbedile bolje pozicije.

Lider platforme “Crno na bijelo” nije mogao da potvrdi niti da demantuje informaciju da je on kandidat za ministra odbrane.

On je rekao da bi, kad bi bio ministar odbrane, odmah povukao odluku da planina Sinjajevina bude vojni poligon i da će, bez obzira na to ko bude na čelu resora odbrane, morati da povuče spornu odluku.

Dodao je da je redak sučaj kao što je to sa odlazećim ministrom odbrane Predragom Bošković da neko u ovakvoj situaciji urušava ugled jedne institucije.

Abazović je, komentarišući izjavu Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove vlade kada je citirajući kralja Nikolu istakao da je Crna Gora srpska država i snimak na kome Krivokapić ljubi srpsku zastavu, kazao da proces kreiranja građanske države neće biti toliko brz.

“Ovo je momenat u kome mi treba da krenemo napred, naravno da se ne mogu složiti sa svim potezima i sa svim izjava koje su se čule sa svih strana…Mislim da je izjava istorijski citat teksta. Naša sudbina je EU i treba izbegavati sve moguće sitacije koje bi mogle da uruše karakter Crne Gore, jer treba da je pomirimo”, istakao je Abazović.

Komentarišući izjave lidera Pokreta za promene Nebojše Medojevića da zelena partija kao što je URA ne može da vodi bezbednosni sektor, Abazović je kazao da će njegova partija obezbediti eksperte i da nije siguran može li neko ko je palio NATO zastave da vodi Ministarstvo odbrane.

Dodao je da su delegirali eksperte koji nisu članovi platforme “Crno na bijelo” kako bi pokrili neke bitne funkcije u novoj vladi.



Izvor: Tanjug

Komentari (12)

  1. Ko su kripto-chifuti u Crnoj Gori: Milo Đukanović (Mil Jochanowicz), Marko Carević (Mark Caro, Carewicz[64]), Janko Dimić (Jankew Dim, sefardski Young De Mitz[62], slavizirano Ianko Dymish[37]), Ranko Krivokapić (Rank Krywólka), Andrija Mandić (Ander Mand), Slavko Perović (Slaf Perowicz), i dr.

    Odgovori
  2. Sto je greh paliti zastavu Natoa Abrazovicu? Sve si manje logican? Malo su nam zla naneli???U Abrazovicu, tesko ces proci. U resoru odbrane treba da bude Srbin. Kako bi bilo da se neki Rus nadje na celu engleske ratne mornarice ili u Hrvatskoj da stave nekog Albanca kao sefa za pravosudje. NE IDE. NE MOZE PROCI TO TVOJE NASTIMAVANJE I OCIGLEDNA IGNORANCIJA SRBA KOJI SU VECINSKO STANOVNISTVO.

    Odgovori
  3. Ispadose Srbi naivni za stolom. U borbi su prvi. Medojevic je u pravu. Bar se vi Crnogorci nemojte ulizivati nikome. U Crnoj Gori je 80% Srba. Sta radi Abrazovic i koga slusa? Ko je pustio da samo udje na presto? Sad se cupajte, dok jos ima vremena. Samo use i u svoje kljuse. Abazovic ce se povuci na vreme, jer je inteligentan ili ce doziveti linc vecinskog naroda.

    Odgovori

Ostavite komentar