VREMENSKA PROGNOZA

Za nekoliko dana će pasti PRVI SNEG: Temperaturni šok u ponedeljak, a onda nam sledi novi preokret

U ponedeljak se očekuje jače naoblačenje, pad temperature, obilne padavine tokom noći, a u utorak - i snežni pokrivač

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/E-Stock/Stanislav Nedelja

Veliki vremenski preokret, nakon predstojećeg suvog, toplog vikenda sa temperaturama oko 20 stepeni, sledi već drugog dana naredne sedmice kada će pasti prvi sneg, najavljuje meteorog Đorđe Đurić.

Jutro sveže, posle podne SUNČANO i malo TOPLIJE: Evo kakvo nas vreme očekuje u narednih sedam dana

Prema njegovim rečima, u ponedeljak se očekuje jače naoblačenje, pad temperature, obilne padavine tokom noći, a u utorak – i snežni pokrivač.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“U utorak se zadržava veoma hladno, oblačno, jaka kiša, obilne padavine i usled jačeg zahlađenja kiša će u svim brdsko-planinskim predelima preći u susnežicu i sneg. To će biti predeli koji se nalaze iznad 600, 700 metara. Tako da će sigurno da se zabele Zlatibor, Nova Varoš i mesta u planinskim predelima, ali na nižim visinama”, rekao je meteorolog za Telegraf dodajući da se naoblačenje očekuje sa zapada.

Kako navodi, znatno obilnije količine padavina očekuju se u zapadnom regionu – u planinama Bosne i Hrvatske – gde će pasti preko 30 cm snega. Kaže i da se očekuje značajna visina snega na Kopaoniku.

Promena je ipak kratkotrajna, jer se već sutradan, od srede očekuje osetniji porast temperature.

Stigla prava jesen: Padaće kiša cele noći, a evo kada nas čeka NAGLO ZAHLAĐENJE

“Imaćemo temperature kao današnju 18, 19 stepeni”, kazao je navodeći podatke o naglom otopljenju koje se očekuje već dan posle prvog snega, uz napomenu o nepovoljnom uticaju na zdravlje i raspoloženje.

Ni u utorak, kada se očekuje sneg, temperature neće jednako pasti u svim delovima zemlje. Kako je, najavio, predstoji veliki raspon u temperaturama na zapadu i istoku zemlje, zbog čega je moguće da se planinski krajevi na istoku uopšte i ne zabele.

Direktor RHMZ izneo prognozu koja vam se NEĆE SVIDETI: Pogledajte kakva nas ZIMA očekuje ove godine

“Vikend oko 20 stepeni, malo će preći 20, ponedeljak pad temperature i u utorak od osam stepeni na zapadu do 18 na istoku. Što znači da će taj sneg dobiti uglavnom planine koje dominiraju u zapadnom delu Srbije, Zlatibor, Zlatar, Kopaonik, gde će temperatura pasti na nulu. A ovamo imamo Niš, Pirot sa po 15, 16 stepeni, Negotin sa 18, što znači da će planine u tom kraju možda izbeći sneg. Odmah u srede osetno otopljenje i suvo vreme. Nadalje se očekuje porast temperature”, rekao je dodajući da se u Beogradu očekuje do 10 stepeni.

Sneg se ne očekuje ni u ostalim većim gradovima, Nišu, Subotici, Užicu.

Inače, prosečno javljanje snega u Beogradu je oko 23. novembra.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar