KONAČNO

Hapse Tačija i vode ga na sud? Odgovaraće zbog ubistva 100 ljudi, zavladao je pravi HAOS u Prištini

Predsednik kosova vrlo brzo mogao bi da se nađe pred sudom u Hagu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Nakon brojnih Albanaca nekadašnjih pripadnika terorističke OVK, slobode bi ubrzo mogao da bude lišen i tzv. kosovski “predsednik” Hašim Tači, a kako prenose mediji prikupljanje dokaza uveliko traje.

Tzv. “kosovski predsednik” i bivši “komandant” terorističke takozvane “Oslobodilačke vojske kosova” Hašim Tači biće vrlo brzo uhapšen i isporučen sudu u Hagu, odjeknula je vest regionom, a prema ranijem saopštenju tužilaštva, protiv njega je podignuta optužnica za ubistvo 100 ljudi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Deset tačaka

Naime, specijalizovano tužilaštvo u Hagu saopštilo je još krajem aprila da su Specijalizovanim većima Kosova podneli na ispitivanje optužnicu protiv Tačija, zatim bivšeg komandanta OVK Kadrija Veseljija, kao i drugih lica čija imena nisu naveli. Uz navode da je reč o optužnici od deset tačaka, precizirali su da se terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

Tači će Amerikancu kog smo dobro upamtili platiti 35.000 evra za savete protiv Srba

Amerikanci bili u šoku

Iako sadržaj predloga optužnice neće biti poznat do oktobra, kada bi sudija za prethodni postupak trebalo da donese odluku da li će optužnica biti potvrđena, upućeni kažu da postoji mogućnost da je jedna od stvari za koje se tereti i „žuta kuća“.

Bivši srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević nije juče želeo da spekuliše šta bi mogao da bude sadržaj optužnice, ali je podsetio da je upravo srpsko Tužilaštvo za ratne zločine, koje je prikupljalo dokaze, najzaslužnije za formiranje haškog tužilaštva i suda, te početak istrage.

– Haški specijalni sud je osnovan nakon izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji je u njemu potvrdio sve što je dobio od nas. Mogu da kažem da smo, kada smo došli do saznanja o trgovini organima, naišli i na Tačija, što je šokiralo Amerikance, koji su ga podržavali. Sve u svemu, očekujem da bude potvrđena optužnica protiv njega – rekao je Vukčević.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar