Bolja oprema, jači motori: Debitovala nova generacija Dacie (VIDEO)

Rumunski proizvođač ponudio je brojne novitete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dacia

Pošto je rumunska Dacia, početkom meseca, objavila fotografije novih modela Sandero, Logan i Sandero Stepway, red je došao i na tehničke podatke.

Automobili su dobili brojne novitete. U ponudi su LED farovi, automatsko kočenje, start/stop sistem, “hill-start” asistencija, kamera za rikverc, kao i CVT automatski menjač.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U slabijim paketima opreme nalazi se multimedijalni sistem koji koristi telefon vozača kao ekran, a u jačim infotejnment sistem s touch ekranom od 8-inča. Nudi se i beskontaktno otključavanje vozila, grejanje prednjih sedišta, automatska klima, elektronska parking kočnica i elektro-kontrolisani šiber.

Paleta agregata

Možda se to nekima neće svideti, ali u paleti ponuđenih agregata nema dizela od 1.5 litara zapremine, što je posledica strožih regulativa EU o emisijama izduvnih gasova.

Sandero i Logan, u osnovnim verzijama, dolaze s trocilindričnim atmosferskim motorom do jednog litra i 65 KS, uparenim s petostepenim manuelnim menjačem.

Sandero Stepway opremljen je 0.9-litarskim TCe turbobenzincem od 90 KS, dok je za oba modela u ponudi još jedan 1.0 turbobenzinac jačine 100 KS. Zanimljivo je da se ova verzija može dobiti i uz instalaciju za tečni gas.

Prodaja novih Dacia trebalo bi da počne krajem godine.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar