TikTok otkrio MORBIDNU zaveru: Jeziv snimak samoubistva širila grupa sa Dark Weba (VIDEO)

Incident je izazvao zabrinutost javnosti, posebno roditelja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash / visuals & Printscreen video

TikTok tvrdi da je jeziv snimak samoubistva Ronija Meknata (33), koji je postao viralan na najpopularnijoj društvenoj platformi, širila grupa s Dark Weba!

Kompanija je pronašla dokaze o koordinisanoj akciji, saopštio je njen predstavnik. Podsećamo, TikTok je danima bezuspešno pokušavao da ukloni snimak, dok su roditelji upozoreni na opasnost da im deca nalete na brutalne scene.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Incident je izazvao zabrinutost javnosti i ukazao na nemogućnost internet-platforme da se izbori s nedozvoljenim sadržajem. Posebno je istaknuto da su njeni korisnici, u ogromnoj broju, mladi, prenosi The Sun.

Dokazi o zaveri

Evropski predstavnik TikToka, Teo Bertram, izjavio je da su stručnjaci kompanije primetili veliki broj aploadovanih Meknatovih snimaka.

“Fenomen” je uočen nedelju dana pošto je vojni veteran iz Misisipija počinio samoubistvo uživo na Facebooku.

“Ustanovili smo da je grupa s Dark Weba napravila plan napada na društvene mreže, uključujući TikTok”, rekao je Bertram.

On je dodao da su pomenute osobe editovale snimak na različite načine i otvarale nove naloge, kako bi ga šerovale u što većem broju.

Predlažu zajedničku akciju

U prvim danima, brojni korisnici izjavili su da im se video pojavio na feed opciji, što je dovelo do nehotičnog izlaganja ljudi brutalnim kadrovima.

Ljubitelji TikToka objavljivali su upozorenja na internetu, pozivajući na oprez. Pojedinci su savetovali da se popularna platforma izbegava, dok snimak u potpunosti ne bude uklonjen.

TikTok je juče obavestio devet drugih društvenih platformi o svojim saznanjima i predložio da se zajednički radi na suzbijanju nedozvoljenih i nasilnih sadržaja.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar