Da li prepoznajete glumačku legendu sa slike? Ima čak 21 nominaciju za Oskara

Osvojila je 3 Oskara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter/History in Pictures

Da li možete da prepoznate čuvenu glumicu sa slike? Ova fotografija je nastala 1966. godine u Nju Džersiju. Glumica je tada imala 17 godina i bila je čirlidersica, uslikana je na fudbalskom terenu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Reč je o legendarnoj Meril Strip. Ona je glumačku karjeru započela pet godina nakon što je ova fotografija napravljena. Ljubav prema glumi je otkrila igrajući u predstavi “Seviljski plejboj”, a prvu filmsku ulogu je odigrala šest godina kasnije u drami “Džulija”. Najčuvenije su njene uloge u filmovima: “Lovac na jelene”, “Mostovi okruga Madison”, “Sofijin izbor”, “Kramer protiv Kramera”, “Žena francuskog poručnika” i “Đavo nosi Pradu”.

Zaradila je rekordnu 21 nominaciju za Oskara. Dobitnica je dva Emija, jedne Zlane palme i jednog Zlatnof medveda, kao i sedam Zlatnih globusa. Pet puta je nominovana za nagradu Gremi ,a jednom čak za nagradu Toni. Američki filmski institut joj je 2004. godine dodelio Nagradu za životno delo.

Meril Strip je živa legenda: Ono što je Ajnštajn za nauku ona je za glumu

Smatra se najboljom glumicom svoje generacije, a najnagrađivanija je glumica svih vremena. Prvog Oskara je dobila za ulogu u filmu “Kramer protiv kramera”. Nakon toga je dobila i Oskare za uloge u filmovima “Sofijin izbor” i “Čelična dama”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar