Kroz Objektiv: “Enola Holms” je više nego dostojna naslednica čuvenog Šerloka

Recenzija filma "Enola Holms"

Foto: Tanjug/Alex Bailey/Netflix via AP

Film “Enola Holms” je juče stigao pred publiku, a ovo ostvarenje o Šerlokovoj sestri je već prevazišlo sva očekivanja. Možemo da kažemo da je ovo najbolji ovogodišnji porodični film, a preporučljivo je odgledati ga zajedno sa svojom omiljenom buntovnom devojčicom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mili Bobi Braun (Enola), koju smo voleli kao Eleven u seriji “Stranger Things”, je fantastična, i još jednom je pokazala da raste u veliku i kvalitetnu zvezdu Holivuda. Njena Enola je veoma dopadljiva i donosi nam potpuno drugačiji pristup jednoj Šerlokovoj priči. Enola se sve vreme obraća publici, što često može da bude zamorno, ali je u ovom slučaju odličan motiv i deluje šarmantno. Predstavlja njen pandan pisanjima doktora Votsona koje vidimo u svim pričama o Šerloku.

Foto: Tanjug/Alex Bailey/Netflix via AP

Zanimljivo je što pratimo tok misli glavne junakinje i daje nam se šansa da mi rešimo slučaj. Ništa joj nije Bogom dano. Na taj način je izbegnuta pojava prekomplikovanih slučaja za koje se čini da ih ni pisac nije rešio, kao što je slučaj sa filmovima Gaja Ričija. Enola je junakinja kakvu zaslužuju mlade generacije i verujemo da će inspirisati mnoge klince i klinceze.

Uskoro film o Enoli Holms: Henri Kavil je Šerlok, a glavnu ulogu igra Mili Bobi Braun

Takođe, Henri Kavil, Supermen i Veštac lično, i Sem Klafin su odlični kao Šerlok i Majkrof Holms. Daju dovoljno prostora Enoli da pokaže svoje sposobnosti, a prilično su verni izvornom materijalu. Henri Kavil je doneo sasvim drugačiju interpretaciju Šerloka. Vidimo njegov intelekt,i hladnoću, ali nije akcenat na tome što je odlično u ovakvoj vrsti priče. Kavil je najemotivniji Šerlok do sada, ali je i dalje veran svom liku. Takođe, Helena Bonam Karter je božanstvena u ulozi majke porodice Holms, i njen odnos sa Enolom je vešto prikazan.

Foto: Tanjug/Alex Bailey/Netflix via AP

Film je sve ono što bi interpretacija romana o Enoli Holms trebalo da bude. Brz je i dinamičan, misterije su lake za praćenje, ali zanimljive i dovoljno intrigantne. Dobro je prikazan vremenski period, ali i na veoma suptilan način je predočen bunt Enole i njene majke prema društvu i statusu kvo. Avanture nove sestre Holms bismo rado gledali u još jednom filmu.

Reč je o pravom osveženju u svetu filma ove godine. Šerlok u romanima ume da kaže  “Ničeg novog nema pod Suncem. Sve je bilo već jednom učinjeno”, međutim možemo da kažemo da je ovo jedna od najoriginalnijih interpretacija priče o porodici Holms.

Foto: Tanjug/Netflix via AP

Enola, tvoja igra je tek počela (The game is afoot)!

N.T.

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar