SMOGLA SNAGE

Danijela se pojavila prvi put u SRBIJI nakon priznanja da je SILOVAO producent

Glumica širi svest žena poučena svojim lošim iskustvom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto:ScreenShot/Youtube

Glumica  Danijele Štajnfeld stigla je u Srbiju gde je  njen film “Zaceli me” (“Hold me right”) premijerno je prikazan na Paliću večeras.

Kako je ovo prvo glumičino pojavljivanje u javnosti nakon prašine koja se podigla zbog njenog dokumentarca u kome je ispričala da je silovana od strane producenta jednog od filmova na kojem je radila, sva pažnja usmerena je upravo na nju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Drama se nastavlja: Ko je silovao srpsku glumicu? Tužilaštvo HITNO od policije tražilo sledeće podatke

Danijela je pred okupljenim novinarima objasnila zbog čega je odlučila da javnosti otkrije svoju bolnu tajnu:

“Želela sam da im pojasnim da do zaceljenja dolazi onog trenutka kada se žrtva oslobodi i ispriča svoju priču bez straha. To je veoma teško, jer većina žrtava silovanja živi u strahu od silovatelja, osude društva i nerazumevanja okoline. Za mnoge žrtve zaceljenje počinje upravo u momentu kad se tog straha oslobode i progovore o svom iskustvu. Od tog trenutka moć je u njihovim rukama. Film je bio u završnoj fazi montaže kada sam zahvaljujući savetu reditelja i prijatelja Daga Lajmana odlučila da ispričam svoju priču” – kazala je Štajnfeld.

Glumica je objasnila kako je tekao proces rada na filmu i kako se osećala tokom rada na ovoj, za nju bolnoj, tematici:

POTRESNA ISPOVEST napastvovane glumice iz “Ivkove slave”: Evo zašto je dugo ćutala i šta je bilo najteže!

akon intervjua sa žrtvama silovanja, odlučila sam da intervjuišem i seksualne prestupnike i silovatelje. Smatrala sam da je važno da se i njihov glas čuje, imajući u vidu da je u većini slučajeva reč o sasvim običnim ljudima, uzornim očevima ili muževima, članovima porodice i prijateljima, koji nisu monstrumi. Želela sam da nam objasne zbog čega rade to što rade, kao i da govore o posledicama sa kojima su se suočili nakon što su izvršili silovanje. Najteže je bilo pronaći počinitelje spremne da javno pričaju o tome. Ja sam u sebi pronašla empatiju za te ljude, i želela sam da se to vidi i na filmu. Za mene je to bio najvažniji momenat: u trenutku kad sam se suočila sa njima i počela otvoreno da razgovaram, počelo je i moje zaceljenje – istakla je glumica i rediteljka.

 



Izvor: Objektiv.rs, Pulsonline

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar