Ukrajina ih izdala: Iran više ne da dokaze o obaranju aviona

Nema zajedničke istrage, Ukrajinci objavili tajni audio snimak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Avion
Tanjug/ AP Photo/Ebrahim Noroozi

Iran više neće deliti dokaze prikupljene u istrazi o obaranju ukrajinskog aviona sa Ukrajinom, nakon što su ukrajinski mediji objavili audio snimak istrage, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora istrage pri Organizaciji za civilno vazduhoplovstvo Hasan Rezifar.

Audio snimak je bio dokazni materijal dat ukrajinskim ekspertima kao deo zajedničke istrage nesreće, prenosi Rojters.

“Tim za tehničku istragu nesreće ukrajinske aviokompanije čudnim potezom objavio je tajni audio snimak komunikacije iranskog pilota aviona koji je leteo istovremeno kada i ukrajinski avion, sa kontrolnim centrom. Taj potez Ukrajinaca naveo nas je na to da više sa njima ne delimo dokaze”, rekao je Rezifar, ističući da je objavljivanje snimka neprofesionalno jer se radi o poverljivom dokumentu.

Erdogan jasan: Nastavićemo da se svetimo za napade

Ukrajinski avion srušio se 8. januara nedugo nakon poletanja sa aerodroma u Teheranu i tom prilikom poginulo je svih 176 putnika. Avion su greškom oborile iranske vojne snage.

Na objavljenom snimku čuje se kako pilot govori kontroli letenja da vidi svetlo od raketa i kontrolor leta koji ga pita koliko je raketa u pitanju i da ne zna o čemu se radi.

Iranske vazduhoplovne vlasti danima su tvrdile da nije raketa oborila avion.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar