To ne može na parking Reala: Zvezde ga “UNIŠTAVALE” jer je vozio auto koji je bio popularan među Srbima!

Kada se Kanabal pojavio svi su videli "besna kola"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Printscreen

Real Madrid važi za najuspešniji fudbalski klub svih vremena, posebna čast igračima je kada obuku “kraljevsko belo”, ali da budemo iskreni bilo je tamo i mnogo zalutalih…

Uvek su interesantne liste na kojima se spominju najgori igrači koji su igrali za Real Madrid, poput Žilijena Fobera ili Elvira Baljića, a da li ste čuli za Manuela Kanabala koji je kratko bio na “Bernabeuu”, dovoljno da ga fanatici zapamte, nedovoljno i neutralni navijači?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kanabal je bio akvizicija Real Madrida u leto 1997. godine, dok je još Fabio Kapelo bio “u ljubavi” sa predsednikom Lorencom Sancom, a plaćen je tada velikih 4,8 miliona evra.

Upravo ga je Kapelo tražio, govorio je da će biti “jedna od zvezda gde god da igra”, ali je kontroverzni Italijan napustio Madrid i pre početka nove sezone. Posvađao se sa rukovodstvom, na klupu je seo čuveni Jup Hajnkes, pa nije želeo da ima posla sa igračima koje su drugi doveli, piše Mondo.

Kanabal je stigao kao solidan fudbaler u Real Madrid, nikada nije odigrao niti minut u Primeri, ali je imao statistiku iz Meride i Pontevedre koju bi mogli poželeli.

Toliko su u Real Madirdu bili uvereni da će Kanabal biti pogodak da su stavili u njegov ugovor otkupnu klauzulu na 50 miliona evra, a pogađate ona nikada nije aktivirana, pošto je Kanabal vrlo brzo završio na pozajmicu u Valjadolidu, potom i drugim španskim klubovima.

Ipak, događaje iz svlačionice Real Madrida, u kojoj je bio vrlo kratko, neće zaboraviti dok je živ.

Visoki i snažni napadač (1.95m) prošao je kroz pravu noćnu moru u Real Madridu pošto su saigrači bili izuzetno pokvareni. Bile su to zvezde s kojima nije mogao bilo ko da sedi, pa su čak Kanabala zadirkivali jer je vozio Folksvagen Golf!

“Moji saigrači u Realu su me stalno ismevali jer sam na treninge dolazio Golfom. Kupio sam ga dok sam igrao za Meridu i vozio sam ga nekoliko godina”, rekao je Kanabal.

“Oni su dolazili Ferarijima i sličnim luksuznim automobilima…”

Nema potrebe naglašavati koliko je to ubilo samopouzdanje kod Kanabala kome je svaki odlazak na trening predstavljao problem, nije se osećao lagodno u ta dva-tri sata među superstarovima, pa je brzo otišao iz Real Madrida.

Foto: Youtube/ Printscreen

Poušavao je Hajnkes da zatraži strpljenje kod navijača, međutim nije mu dao šansu i Kanabal je na zimu otišao na pozajmicu u Valjadolid, potom je postao igrač Raja, Malage i Pontevedre, a karijeru je zbog problema sa leđima završio već 2005. godine kada je tek zagazio u četvrtu deceniju. Ko zna šta bi bilo sa njim da Kapelo nije napustio “Bernabeu”, da li bi tada drugi smeli da ga ismevaju?

Podsetimo, tada su sa njim svlačionicu delili Raul, Sedorf, Guti, Redondo, Sančis, Jero, Karlos, Karembe, Mijatović i Šuker, a zanimljivo je da je Kanabal koštao više od Hrvata!

HAOS: Fudbaler slavnog kluba uleteo na tribine da se obračuna sa navijačem, DECA VRIŠTALA! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar