Nakon “Kingsmena” i “Kapetana Amerike”: Branka Katić se vratila na domaću pozorišnu scenu

Dočekana je dugotrajnim aplauzom nakon višedecenijskog odsustva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/PrintScreen/Youtube

Uloga baronice Sofi u predstavi “Sumrak bogova” na sceni Beogradskog dramskog pozorišta vratila je Branku Katić sinoć na srpsku pozorišnu scenu posle nekoliko decenija odsustva iz našeg teatra.

Naša poznata glumica je tokom poslednjih godina odigrala niz zanimljivih uloga u Holivudskim filmovima. Publika će uskoro moći da je vidi u filmu “Kigsmen početak” sa Rejfom Fajnsom. Takođe, pamtimo njeno pojavljivanje u filmu “Kapetan Amerika: Zimski vojnik”, scenu je delila sa velikim Robertom Redfordom.

Slavna glumica, sinoć je igrala u komadu hrvatskog pisca Ivora Martinića, u režiji Jagoša Markovića, i sa scene je ispraćena dugotrajnim aplauzom publike u BDP Areni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj komad, nastao po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija, premijerno je izveden 1. oktobra prošle godine. Branka Katić je uskočila u predstavu umesto Branke Šelić ulogom baronice Sofi.

Zapažena uloga u “Kingsmenu”: Branka Katić igra poslednju rusku caricu

 

Tokom jula doputovala je iz Londona, gde godinama živi s porodicom, kako bi se priključila ansamblu na probama. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u regionu odložena su planirana gostovanja ovog komada u Baru, Budvi i Tivtu.

Pričom o propasti bogate porodice Esenbekovih, vremenu nacizma u Nemačkoj, raslojavanju društva, ekonomskoj (ne)moći i moralnom padu – reditelj Jagoš Marković se posle 13 godina vratio u BDP.

Branka Katić o radu na filmu “Kingsmen”: “Zadirkivala sam Rejfa Fajnsa da je Srbin”

U podeli “Sumraka bogova” su osim Branke Katić i Pavle Pekić, Milan Lane Gutović, Milan Čučilović, Milica Zarić, Jovo Maksić, Isidora Simjanović, Vladan Milić i Vanja Nenadić.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar