Hyundai Tucson 2021. stiže u kombinaciji s hibridnim pogonom (FOTO)

Enterijerom dominira digitalni "kokpit" i displej od 10,25 inča

Foto: Hyundai

021 Kompanija Hyundai premijerno je predstavila novi Tucson, koji je zadržao radikalan izgled najavljen brojnim tizerima.

Korejci ga zovu Sensuous Sportiness, a donosi potpuno osveženje prednjeg dela vozila, izraženu masku i “stopljena” svetla.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Agresivna linija primetna je duž čitavog vozila, a na zadnjem delu se spaja s difuzorom vazduha i velikim branikom. Zaista, fotografije koje objavljujemo jasno prikazuju hrabar dizajn 4. generacije SUV modela.

Kabina i agregati

Enterijerom dominira digitalni “kokpit” i centralni displej od 10,25 inča. Mislilo se i na ambijentalnu rasvetu, koja doprinosi luksuznom izgledu, kao i mogućnosti upravljanja pojedinim sistema uz pomoć mobilne aplikacije.

Ponuda motora je značajno modernizovana. Benzinci su elektrifikovani, a hibridna verzija od 1.6 litara je uparena s elektromotorom snage 44,2 kW i litijum-jonskom baterijom kapaciteta 1,49 kWh.

Kao takav se nudi u kombinaciji s automatskim menjačem, prednjim i 4WD pogonom, a sa ukupnih 230 KS čini vrh ponude. Osnovni model je poznati 1.6 T-GDI, koji proizvodi 150 “konja”. Ostaje i 1.6 CRDI dizelaš sa 115 KS.

Najbogatija ponuda u SUV segmentu

SmartStream 48V verzije podrazumevaju 1.6 benzinac sa 150 i 180 KS, te 1.6 dizelaš snage 136 “konja”, dok snažnija dolazi i u kombinaciji sa 4WD pogonom.

Svemu pridodajte mogućnost izbora različitih menjača, kao i najavljeni plug-in hibrid od 265 KS i dobijate jednu od najbogatijih ponuda za SUV model.

Proizvodnja novog Tucsona kreće uskoro, a prve primerke očekujemo na putevima do kraja godine. Početna cena za nemačko tržište je 25.000 evra.

Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar