TRAGOM ZVEZDE

Životna priča Dragane Mirković: Prve godine detinjstva provela je U BOLOVIMA, a onda je došla popularnost

Skromni devojčurak iz Kasidola danas je jedna od najpopularnijih domaćih pevačica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Dragana Mirković
Foto: E-Stock/M. Yoshida

Jedna od najvećih domaćih zvezda, Dragana Mirković, danas živi luksuznim životom, srećno je udata i ponosna je majka dvoje dece.

Ona ima milione fanova širom sveta, ali samo oni najveći obožavaoci znaju pevačicinu životnu priču do tančina, a ona je veoma uzbudljiva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dragana Mirković je rođena 18. januara 1968. godine u selu Kasidol, nadomak Požarevca. Odrasla je u šestočlanoj porodici, sa majkom, ocem, sestrom Dušicom i bakom i dekom.

Detinjstvo Dragane Mirković u bolovima

Kada je Dragana imala samo godinu dana, doktori su ustanovili da su joj kukovi iščašeni i predviđali su da će imati jednu kraću nogu kad odraste. Zbog toga je sve do druge godine mala Dragana bila po bolnicama, na operacijama i u gipsu.

Dragana Mirković, nekad i sad
Foto: Printscreen Youtube

“Roditelji su mi bili očajni, majka je mnogo plakala. Bila je tragedija imati žensko dete koje neće moći lepo da hoda. Naš stari kum joj je rekao: ‘Nemoj da plačeš, to dete će biti nešto posebno’. Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. To je veliki greh prema deci što nisu s majkom dok leže u bolnici bespomoćna. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana”, ispričala je Dragana jednom prilikom.

Dragana Mirković volela je muziku od malih nogu

Draganu su dok je bila mala više od svega fascinirali zvuci koje ispušta harmonika njenog dede Dragutina.

Kako je svojevremeno ispričala, prva pesma koju je naučila da peva, kada je imala pet godina, bila je “Devojka sokolu zulum učinila”, a zbog te pesme je kao mala često plakala, jer joj je bilo žao ptica iz stihova.

Dragana Mirković, nekad i sad
Foto: Printscreen Youtube

“Sećam se, pevala sam i plakala. Bilo mi je žao sokolice i sokolića koji su izgoreli kada je devojka zapalila šumu”, priznala je pevačica.

Kako je rasla, njen glas je sazrevao, pa se brzo pročulo da u Kasidolu postoji “čudo od deteta”. U njenu kuću došli su vodeći ljudi iz produkcijske kuće “Diskos” i predložili njoj i njenim roditeljima da Dragana snimi ploču, sa čim se njen otac nije slagao.

“Nemojte, ljudi, k’o Boga vas molim! Pa ona još nije završila ni školu”, govorio je tata Predrag.

Potres mozga, polomljeni vilica i zubi: Ćerka Radmile Živković ponovo glumi, a prošla je kroz PRAVI PAKAO

Prvu pesmu, “Imam dečka nemirnog”, snimila je 1984. godine, sa samo 16 godina, a album koji je nosio isto ime prodat je u više od 160.000 primeraka.

Posle toga nastavila je saradnju sa kompozitorom Miodragom M. Ilićem, a hitovi su se nizali.

Uspon i rad Dragane Mirković sa velikim zvezdama

Karijera joj je krenula uzlaznom putanjom i brzo je postala jedna od najpopularnijih mladih pevačica, ali nije želela da ne završi školu. Vanredno je završila trgovačku školu u Bosni, jer je od silnih obaveza samo na taj način mogla da uskladi i obrazovanje i karijeru.

Član “Južnog vetra” postala je 1986. godine i sa njim je pevala na turnejama širom nekadašnje Jugoslavije, zajedno sa Sinanom Sakićem, Šemsom Suljaković, Miletom Kitićem i Kemalom Malovčićem.

Od 1990. godine Dragana Mirković postaje jedna od najtraženijih domaćih pevačica, a iste godine napušta i “Južni vetar” u želji da se posveti solo karijeri.

Udruženje radio stanica Srbije 1993. godine proglasilo je Draganu Mirkovic za “Pevačicu decenije”, a u životu je osvojila oko četrdesetak nagrada za pevačicu godine, najprodavaniju ploču, hitove.

Osim u pevanju, Mirkovićeva se okušala i u glumi, pa je glumila u filmu “Slatko od snova” iz 1994, koji govori o devojci koja radi u restroranu brze hrane, a sanja o velikoj slavi.

Velika ljubav Dragane Mirković na prvi pogled

Biznismena Tonija Bijelića, čoveka svog života, Dragana je upoznala u Beču 1998. godine. Spojio ih je organizator njenog tamošnjeg koncerta.

Dragana Mirković, Toni Bijelić
Foto: E-stock/Kobra

Na prvi pogled zaljubili su se jedno u drugo i godinu i po dana su održavali platonsku ljubav, dok Dragana nije prelomila, spakovala se i došla kod Tonija u Beč.

“Tog trenutka, kada mi je pružio ruku da se upoznamo, ja sam osetila nešto neobično. Od siline emocija nisam ni čula njegovo ime. Mislila sam da ga nikada više u životu neću videti, ali se on potrudio da bude drugačije”, prisetila se Dragana jednom prilikom.

“Kada sam ga upoznala, bila sam spremna da bez imalo razmišljanja sve ostavim iza sebe samo da budem s njim. Kupidon me nije pogodio svojom najjačom strelom, nego me je rasturio. Imala sam 30 punih godina, 32 kad sam se udala. Nije bila u pitanju zaljubljenost, nego prava, iskrena, duboka ljubav. U Toniju sam videla svoju sreću, shvatila da mi je toliko sličan po razmišljanju o životu, ljubavi prema ljudima, jednostavno bio je to čovek za mene”, ispričala je pevačica svojevremeno.

Prosidba u autu, srećan brak i deca Dragane Mirković

Nakon što su kratko živeli zajedno, Toni je odlučio da zaprosi Draganu, a to je uradio ni manje ni više nego u kolima.

Dok su na semaforu čekali da se upali zeleno sveto, on je izvadio prsten i pevačica je odmah rekla “da”.

Dragana Mirković, Toni Bijelić
Foto: Printscreen Instagram

“Na semaforu me je zaprosio, bilo je nekako spontano. Mislim da je on to ceo dan planirao, ali nije imao hrabrosti, a kada je smogao hrabrosti, zaprosio me je na semaforu”, ispričala je Dragana prilikom gostovanja u jednoj emisiji.

Posle mesec dana, 28. septembra 1999. godine, Mirkovićeva se udala za ljubav svog života, a pre njega je bila sa tri muškarca, ali ni sa jednim od njih nije planirala brak.

Sa Tonijem je dobila dvoje dece, Marka i Manuelu, koje su vaspitali kao da nisu deca poznate majke.

Bogatstvo Dragane Mirković

Iako uživa u izobilju i bogatstvu, koje su zajedničkim radom stekli i ona i suprug, pa može da se pohvali i da je vlasnica dvorca, Dragana je stalno pričala da joj materijalno bogatstvo nije važno.

“Imam sve u životu, a pritom ne mislim na materijalno. Prvo sam sve sama stvorila. Eto, tako je ispalo. Imala sam sreće. Pomogla sam i svojim roditeljima i familiji kome je nešto trebalo i prijateljima i mnogim nepoznatim ljudima sam pomogla, i to je moja velika sreća. Srećna sam što mogu da dam. Prvo, dobila sam porodicu. Dobila sam muža. Nisam ga tražila, jednostavno se tako dogodilo. Toni Bjelić je apsolutno moja druga polovina. Vrlo je staložen, dobar čovek, pošten, vredan… Dobila sam dvoje divne i zdrave dece”, ispričala je Dragana jednom prilikom za Blic i dodala:

Foto: E-Stock/S. Nedelja

“Ali ne moraš imati milione da bi bio srećan. Ja sam sa Tonijem bila srećna i pre nego što smo stvorili ovo što sada imamo. Toni je živeo u stanu, kao i svaki momak. On je uvek imao najjači auto u gradu, i to je ono što je tada slobodnog momka interesovalo. Onda smo i mi živeli u tom stanu kada sam se udala dok nismo kupili kuću. On stvarno ima talenat za biznis, a ja nisam poslovna žena, više sam umetnička duša. I ja sam imala teške trenutke u životu i padove. Govorim o devedesetima. Mlada devojka, nisam imala ničiju pomoć, a održavala sam toliko porodica. Ja sama! To je trajalo”.

Tonijevi zdravstveni problemi Dragane Mirković

Njihovu bračnu sreću narušili su 2017. godine Tonijevi zdravstveni problemi. Naime, Bijelić je u jednoj godini imao operaciju mozga i upalu pluća, ali je sve to uspešno prebrodio.

“Izgurali smo, to je najvažnije. Zahvaljujem se onima koji su bili uz nas. Aco Pejović i njegova žena Biljana mnogo su pomogli svojim savetima, budući da je i ona imala takvu operaciju, samo je njen slučaj bio teži – rekla je Dragana prilikom gostovanja u jednoj emisiji i dodala:

Foto: Printscreen Youtube

“To je bio najteži period u mom životu. Teško sam mogla da prihvatim da mladom čoveku to može odjednom da se dogodi. Radi se o aneurizmi na mozgu, ali, na svu sreću, otkriveno je na vreme i operacija je prošla kako treba. Sada je sve u redu, on je kod kuće i oporavlja se. U januaru je dobio upalu pluća. Zaglavio je u bolnici zbog toga. Tako su mu i otkrili postojanje aneurizme. Neverovatno je to kako sam u tim trenucima, kad mi je bilo najteže, bila najjača. Radila sam, snimala ‘Pinkove zvezde’, a sada bih mogla da se rasplačem odmah, valjda imam potrebu da se ispraznim”.

Dragana i Toni danas žive mirnim životom i važe za jedan od najskladnijih parova na estradi, a ovog meseca će proslaviti 21. godišnjicu braka.

V. T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar