TEŠKO DETINJSTVO

Naša pevačica odrastala sa SEDMORO braće i sestara u NEMAŠTINI: Delili smo čokoladu na osam delova

Najteži momenat u karijeri bio joj je kada je morala da peva dve nedelje nakon smrti oca

Jovana Tipšin, Foto: Printscreen/Instagram

Poznata folk pevačica Jovana Tipšin danas živi sjaju i glamuru, a nekada joj je sve to bilo samo misaona imenica.

Naime, Jovana je odrastala u siromaštvu sa roditeljima i čak sedmoro braće i sestara. Ipak, imala je srećno detinjstvo i ponosi se time.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Odrasla sam u višečlanoj radničkoj porodici. Roditelji su imali nas osmoro dece. Imam četiri sestre i tri brata. Mogu reći da sam imala bezbrižno detinjstvo. Živeli smo u beogradskom naselju Zvezdara, a kada sam imala šest godina, preselili smo se na Banjicu gde sam provela najlepši deo života. Nije bilo novca, a trebalo nas je sve prehraniti i izvesti na pravi put. Zato je roditeljske pažnje i ljubavi bilo napretek. Mama Emina i tata Veselin su se potrudili da ne osetimo nemaštinu. Lepo je bilo odrastati u punoj kući. Svi smo se slagali i voleli. Sve smo delili na osam delova, čak i jednu čokoladu. Bilo je tu i svađa, kao i kod svake dece, ali sve su to bile bezazlene čarke. Imala sam osećaj kao da sam svaki dan u obdaništu. Kada bi nam došli baka i deka, bilo nas je dvanaestoro. Svi bismo se okupili oko njih, a oni su nam pričali razne priče, stvarne i nestvarne. Obožavala sam ih”, ispričala je 2010. godine Jovana za “Vesti-online”.

Foto; Instagram ScreenShot

Ova pevačica je u intervjuu za pomenuti portal otkrila i da joj je nepoznati bračni par finansirao prvi album.

– Osnovala sam svoj bend sa kojim sam gostovala po diskotekama i restoranima. Jedan od omiljenih mi je restoran “Topčiderska noć” u Beogradu. Svaki dan sam imala tezge, a vikendi su bili udarni. Imala sam osećaj da je ceo Beograd došao da me sluša. Videvši da se dobro snalazim u svom poslu, starije kolege, kao i članovi benda su me pitali kada ću snimiti ploču. Nagovorili su me da to uradim. U restoranu se pojavio jedan bračni par. Imali su kćerku Jovanu i bili su oduševljeni mojim glasom. Ponudili su mi finansijsku pomoć i ja sam za RTS 1994. godine snimila ploču, kasetu i CD “Drugarica za kasne sate”, sa koje su se izdvojile pesme “Jedna k’o nijedna”, “Sve tuđe suze”, “Narandža na stolu”, “Burma od zlata”… Imala sam samo 14 godina i mojoj sreći nije bilo kraja i hvala tim divnim ljudima”, ispričala je Jovana, pa priznala da je njen ljubavni život ispaštao zbog njene karijere i popularnosti.

Luka Jović pre Sofije muvao Jovanu Tipšin ali se sve završilo na prijateljskom odnosu! (FOTO)

“Sa grupom “Mećava” sam 1994. nastupila u Čačku i to je bilo moje prvo javno vatreno krštenje. Nije bilo treme, toliko sam bila samouverena da sam bez imalo muke odradila celi nastup. Srce mi je bilo puno kada sam ispred bine videla zadovoljnu publiku, koja je pevala sve moje pesme. Od tog honorara sam kupila prve minđuše. Život mi se tada mnogo promenio. Nisam imala više privatnosti i imala sam osećaj da nisam više onako ušuškana kao nekada. Ljudi su me prepoznavali i javljali mi se na ulici. S jedne strane, to sam želela i ostvarila sam san iz detinjstva, ali s druge strane, moj emotivni život je bio na udaru. Raskinula sam dugu vezu i to mi je veoma teško tada palo. Ali, nije moglo i jedno drugo. Morala sam da zaboravim na ljubavni krah i idem dalje. Krenuli su nastupi, album za albumom, hit za hitom. Prvim nastupima i pločom zaradila sam dovoljno da sama finansiram drugi CD”, objasnila je ona.

 

 

View this post on Instagram

 

Moja ljubav❤

A post shared by Jovana Tipsin (@jovanatipsin) on

Jovana Tipšin je 1997. godine bila na vrhuncu slave, budući da je godinu ranije izdala najveći hit “Ne zaboravi me”, ali joj nije bilo lako. Naime, te godine je izgubila oca, a i pored toga je morala da peva.

“Prekinula sam nastupe i došla kod oca u bolnicu. Stigla sam u poslednji čas i da tada nisam došla, nikad sebi ne bih oprostila što ga poslednji put nisam videla. Dve nedelje posle tog tragičnog događaja morala sam da idem na veliku turneju po Skandinaviji. Samo moja duša zna kako mi je bilo. U sobi sam preko dana plakala, a uveče pevala. Posao i publika nisu smeli da osete moju tugu”, priznala je pevačica.

D.P.

Izvor: Objektiv.rs, Vesti

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar