ŽESTOK OTPOR jednom od najvećih konkurenata za titulu! Vučević: Ove sezone smo napravili korak napred!

Nikola Vučević je zadovoljan NBA sezonom, koja se za njegov Orlando Medžik završila ispadanjem od Milvoki Baksa u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije, sa skorom u seriji 4-1

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/Kim Klement/Pool Photo via AP

Sveukupno Orlando je oslabljen, bez dva važna igrača Gordona i Ajzeka, pružio dostojan otpor prvom favoritu za NBA titulu.

U poslednjem meču sezone, porazu 118:104, Vučević je upisao 22 poena uz 15 skokova. U svakom duelu plej-ofa bio je lider tima, za razliku od prošle godine i serije protiv Toronta, pokazao je da je jedan od najboljih centara moderne košarke.

Baranin je želio da se nakon meča pred američkim novinarima osvrne pre svega na timsku igru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Verujem da smo tokom ove sezone napravili jasan korak napred u odnosu na prošlu godinu. Opet smo izgubili 4-1 u plej-of seriji, ali smo pružili mnogo bolju košarkašku predstavu. Osim u trećem meču, bili smo u igri i borili se u svim mečevima protiv Milvokija. Mislim da smo naučili mogo u odnosu na prošlu godinu. I to se odrazilo, da budemo bolji ove sezone i u plej-ofu”, kazao je Nikola.

Centar crnogorske reprezentacije kazao je, da Orlando ima veliki potencijal za napredak.

“Očigledno, čeka nas još veliki rad. Ponovo smo ispali u prvoj rundi plej-ofa. Jasno je da postoji prostor da neke stvari počnemo da radimo bolje, stvari u kojima treba da napredujemo ako želimo novi korak napred… Zbog svega toga, i onog što smo učinili, izuzetno sam ponosan na saigače, na sve što smo uradili, boreći se sa dobrim i lošim stvarima koje su nam se dešavale, mnogo povreda”, dodao je Vučević.

Očigledno je, da će Nikola i naredne sezone predvoditi Orlando – on je ključni igrač ovog koncepta ekipe sa Floride.

“Pokazali smo da smo borci. Izuzetno sam ponosan na saigrače i takođe sam ponosan što sam deo ove celine”, zaključio je Nikola.

Očekuje se da Vučević u narednim danima stigne u rodni Bar, gde nije boravio od leta prošle godine.

TUGA U NBA! Otišao prvi “UJAK” košarke: Legenda koju nikada neće zaboraviti (FOTO+VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar