KP Češke: “Povući priznanje Kosova”

Češka Republika bi trebalo da povuče priznanje Kosova jer Zeman i njegov prethodnik Vaclav Klaus nisu postavili ambasadora u Prištini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Komunistička stranka Češke i Moravske podneće parlamentu predlog da Češka povuče priznanje Kosova, najavio je lider te partije Filip Vojteh.

Vojteh je rekao da je poslanički klub stranke pripremio taj predlog i da je o tome obavestio češkog predsednika Miloša Zemana koji je, kako je naveo, izrazio zadovoljstvo zbog te inicijative.

Češka Republika bi trebalo da povuče priznanje Kosova jer Zeman i njegov prethodnik Vaclav Klaus nisu postavili ambasadora u Prištini što je, prema rečima Vojteha, uslov za priznanje države prema češkom i međunarodnom zakonu, prenosi češki portal “ećo24”.

On je dodao da češki komunisti razgovarati sa drugim parlamentarnim grupama i tražiti podršku za svoj predlog.

Najviši češki zvaničnici odbili su u oktobru prošle godine na koordinacionom sastanku o spoljnoj politici u Pragu predlog i argumente Zemana da Češka povuče priznanje Kosova.

Zeman je mesec dana ranije u septembru, prilikom posete Beogradu, rekao da će tražiti od vlade u Pragu da preispita odluku o priznanju Kosova

Češka je 2008. godine priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar