KONAČNO kraj čekanju: Ovog avgusta neće biti dosadno, vraća se Liga šampiona (FOTO)

U petak se sastaju: Juventus - Lion i Mančester siti - Real Madrid

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/printscreen youtube

Dugo čekanje ljubitelja najboljeg evropskog fudbala je završeno. Posle 148 dana pauze vraća se Liga šampiona.

Poslednji meč elitnog takmičenja odigran je 11. marta, kada je  došlo i do najvećeg iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja, eliminacija aktulenog šampiona Liverpula od madridskog Atletika na Enfildu nakon produžetaka, kao i rutinska pobeda Pari Sen Žermena nad Borusijom iz Dortmunda bilo je poslednje što su ljubitelji fudbala imali prilike da vide pre prekida zbog koronavirusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Evropska kuća fudbala (UEFA) napravila je pravi način da dva kontinentalna takmičenja privede kraju. Kada je reč o Ligi šampiona predstoji nam završni turnir, Fajnal-ejt, koji će se  igrati u Lisabonu.

U petak u 21 sat očekuju nas dva vrlo zanimljiva revanša osmine finala: Juventus – Lion i Mančester siti – Real Madrid.

Na “Alijanc stadionu” revanš utakmicu odigraće Juventus i Lion, a francuska ekipa na megdan stiže sa prednošću koju su stekli na svom terenu pre pet meseci (1:0). Nedostatak zvaničnih mečeva i ozbiljnog tempa mogao bi da predstavlje glavni problem Lionu dok je tim iz Torina u prednosti kako zbog toga što se igra na njegovom terenu tako i zbog činjenice da su nedavno uspešno završili sezonu u Italiji kada su se okitili novom titulom.

Po imenima, svakako derbi ove faze takmičenja je susret između Real Madrida i Mančester sitija. Izabranici Pepa Gvardiole u revanš će ući sa velikom prednošću od 2:1 sa Santjago Bernabeua.

“Građani” su do velikog kapitala stigli na neverovatan način. Gubili su sve do 78. minuta, da bi onda Kevin de Brujne stupio na scenu.

Sada je situacija znatno drugačija. Real Madrid je u neverovatnoj formi. Ostvarili su 10 pobeda na poslednjih 11 mečeva, osvojili titulu u Španiji, a jedini remi bio je u rezultatski nebitnom meču protiv Leganesa.

U Mančester neće putovati Geret Bejl, Marijano Dijas, Hames Rodriges, dok će Serhio Ramos ići samo “turistički”, pošto odrađuje crveni karton. Kada je reč o timu iz Mančestera i oni neće biti kompletni pošto na teren neće istrčati Serhio Aguero (povreda kolena) i Benžamen Mendi (žuti kartoni).

U subotu su na programu još dva revanš meča osmine finala, u kojima se sastaju: Barselona – Napoli i Bajern Minhen – Čelsi. Veliko finale na programu je 23. avgusta u Lisabonu.

RASPORED završnice Lige Evrope: Najjači klubovi tek u finalu mogu da se sretnu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar