Sahranjeno četvoro mladih koji su stradali u “audiju smrti”: Iz omiljenog kafića otišli pravo u smrt

Svim žrtvama nesreće izvađena je krv i poslata na analizu kako bi se utvrdila ili otklonila prisutnost alkohola ili droga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Četvoro mladih koji su poginuli u četvrtak u stravičnoj nesreći na lokalnom putu iz Vrbice prema Starim Mikanovcima u Hrvatskoj, sahranjeni su danas na grobljima u svojim rodnim mestima.

Zbog strašne nesreće, 1. avgust je proglašen Danom žalosti u Starim Mikanovcima i Semeljcima, a zastave na javnim zgradama bile su spuštene na pola koplja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mladi životi su izgubjeni, ali i dalje ostaje pitanje šta je nagnalo Ivana M. (19) da na lokalnoj cesti iz Vrbice prema Starim Mikanovcima, doda gas i da samo nakon jednog pređenog kilometra automobilom udari u kući i u smrt odvede sebe i još troje svojih vršnjaka.

Uviđaj je obavljen, i verovatno će biti naloženo veštačenje kako bi se videlo pre svega kojom brzinom je “Audi” vozio pre nego što je udario u kuću.

Takođe, svim žrtvama nesreće izvađena je krv i poslata na analizu kako bi se utvrdila ili otklonila prisutnost alkohola ili droga.

Budući da su vozač, ali i svi putnici u autu preminuli, te se protiv nikoga neće moći podneti krivična prijava zbog saobraćajne nesreće, rezultati istrage mogli bi biti važni u slučaju da porodice poginulih budu pokretale sporove zbog naknade štete prouzrokovane gubitkom deteta.

Osim Ivana (19), najmlađa žrtva u “Audiju smrti” bila je 18-godišnja Lea P., koja je sledeće godine trebalo da maturira. Takođe su stradali i Marijan P. (18) i Ante G. (20).

Naime, Ante G. je kao konobar radio u lokalu “Kafi”, gde se četvoro mladih našlo oko 1 sat posle ponoći, minute pre strašne nesreće. Marijan P. se nakon završene škole odlučio na poziv profesionalnoga vojnika te je prošao obuku, a na jesen je trebao i da počne da radi u vojsci u Gašincima. Ivan M. je upisao fakultet na koji je trebalo da krene na jesen.

Njihov omiljeni lokal “Kafi” u kom su se te večeri našli na svojoj Fejsbuk stranici objavio je da do daljnjega ne radi. Od kafića do mesta nesreće nema ni minut vožnje, odnosno, kako piše Jutarnji, tačno 1.170 metara.



Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar