Rusija normalizuje međunarodni avionski saobraćaj, prvi let za Istanbul

Od 2. avgusta letove ka Rusiji obnoviće i Britiš ervejz

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / StockSnap

Nakon ukidanja vanrednih mera i ograničenja koja su uvedene kako bi se sprečilo širenje korona virusa, Rusija ponovo uspostavlja redovni međunarodni avio-saobraćaj.

Prvi će poleteti Aeroflotov avion, danas u 07.50 sa aerodroma Šeremetjevo za Istanbul, a od danas će se iz Moskve leteti i za London.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pored Aeroflota, sa internacionalnim letovima ponovo će početi i ruska avio kompanija Pobeda i dve turske – Turkiš erlajns i Pegaz, saopštila je Rosavijacija, prenosi Sputnjik.

Pored leta za Istanbul za danas su planirana još dva leta, jedan sa moskovskog aerodroma Vnukovo takođe za Istanbul, a na isti aerodrom treba da stigne i prvi redovni let iz tog turskog grada.

Turske aviokompanije će potom početi da lete i do Sankt Peterburga i do Rostova na Donu.

Očekuje se da na nedeljnom nivou Aeroflot ostvari 35 letova na relaciji Moskva-Istanbul, Pobeda sedam, a turske kompanije ukupno 35, a od 10. avgusta broj redovnih i čarter linija ka Turskoj će se značajno povećati.

Obnavlja se i avio-saobraćaj sa Velikom Britanijom – Aeroflot danas planira dva leta iz Moskve za London, a na nedeljnom nivou tokom avgusta biće ukupno 28 letova.

Od 2. avgusta letove ka Rusiji obnoviće i Britiš ervejz.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar