Da ponovo budu blistavi: Trikovi sa prirodnim sastojcima koji će potpuno oporaviti vaše NOKTE (RECEPT)

Efikasna rešenja koja će im vratiti sjaj i čvrstinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/pikilamao0

Veliki broj žena voli dugačke nokte, ali mnoge ih ne neguju na pravi način, grickaju ih i time kvare njihov kvalitet.

Ako i vi već duže vreme, nakon brojnih lakova, krema i losiona ne vidite napredak što se tiče čvrstoće vaših noktiju, predlažemo vam da probate sa prirodnim rešenjima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sastojci iz prirode poput limunovog soka i kokosovog ulja su vrlo efikasni za ovaj problem.

Foto/Pixabay/JillWellington

Prva stvar koju treba da koristite je limun, tačnije sok od limuna. Već nakon prvog korišćenja, primetićete  da su vam nokti jači. Limunov sok ume dosta da isuši zanoktice, ali ukoliko ga kombinujete sa maslinovim uljem, do toga neće doći, prenosi portal Modni vrisak.

Druga stvar je kokosovo ulje, koje je najbolja hrana za nokte. Najbolje je da ga nanesete u debljem sloju, stavite rukavice i ostavite par sati da odstoji.  Svakako da ovo ne morate da radite svakodnevno, ali barem jednom nedeljno je poželjno. Ukoliko niste ljubitelj kokosovog ulja, možete se poslužiti vazelinom ili nekom masnijom kremom.

Dobar recept koji pomaže za jačanje noktiju je da pomešate istopljeno kokosovo ulje, par kapi suncokretovog i maslinovog. U ta ulja možete dodati par kapi limunovog soka i dve kašike meda. Ova smesa odlično hrani nokte. Neka nokti u njoj budu najmanje pola sata.

Foto/Unsplash/Mimi Di Cianni

Kada oporavljate nokte, pored same nege bitno je i da vodite računa da ih mehanicki ne povredite. Izbegavajte da sve otvarate noktima, kao i da ih dugo držite u vodi.

Prilikom oblikovanja, nemojte koristiti turpije koje su previše agresivne, a kada ih turpijate, uvek to radite polako, povlačeći turpiju u jednom pravcu, kako bi ste sprečili oštećenje ploče nokta.

Primetićete da su vaši nokti, nakon svih ovih tretmana, mnogo bolji, zdraviji i jači.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar