Pogledajte besplatno crtani film za koji je Kobi Brajant dobio Oskara

Dosad je animirani film bilo teško naći, a svuda je postojao samo trejler kao uvod u priču

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP, File

Studio Kobija Brajanta objavio je svoj kratki film “Dear Basketball” besplatno nakon njegove smrti u nedelju.

“Granity Studios”, Brajantova produkcija za multimediju, omogućila je da kratki film postane dostupan na veb lokaciji dearbasketball.com i na Vimeu.

printscreen/YouTubeFilm koji je dobio nagradu Oskar, s Brajantom kao pripovedačem, zasnovan je na pesmi koju je napisao u novembru 2015. na tribini “The Players’ Tribune” kako bi na taj način najavio svoje povlačenje iz sporta.

printscreen/YouTubeKratki zapis od pet minuta i 22 sekunde prikazuje inspirativnu priču o skromnom dečaku koji živi svoj košarkaški san.

Film je režirao i animirao Glen Kin, a za muziku je bio zadužen takođe oskarovac Džon Vilijams.

“To je poruka za sve nas“, rekao je Kin dok je primao Oskara za “Dear Basketball” zajedno sa Brajantom 2018. “Nemoguće je moguće kroz strast i upornost“, dodao je.

Foto: Tanjug/Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, fileNakon što je „Draga košarka“ dobila Oskara za najbolji animirani kratki film, film je bio teško naći. Na sajtu “Granity Studios” i na dearbasketball.com bio je postavljen samo trejler.

“Granity Studios” bio je samo jedan od mnogih projekata koje je Brajant radio kada je odlučio da napusti košarku. Taj studio posvećen je prikupljanju priča sportske tematike “koje su stvorene da zabavljaju, spajajući obrazovanje i inspiraciju“, navodi se na sajtu “Granity Studios”.

Prošlog septembra je objaviljen roman za odrasle “Legacy and the Queen”, koji je Eni Metju napisala zajedno s Brajantom, kao i podkast “The Punies”, koji je debitovao prošlog avgusta. Najavljena je druga sezona.

 

I. V.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar