Otkrivena tajna duga 26 godina: Ferrari Mondial pronađen na dnu kanala (FOTO+VIDEO)

Zoološki vrt dao je predlog da se vozilo izloži pored njihovog akvarijuma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Pixabay / David Jewiss

Ferrari Mondial slovi za jedan od najgorih modela koji je izašao iz poznate italijanske fabrike, ali na kraju krajeva ipak pričamo o Ferrariju.

Iako nije imao posebne performanse, kojima bi se pohvalio, bio je obožavan među vlasnicima. Davne 1994. godine jedan takav primerak ukraden je u Holandiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tamošnja policija mesecima je tragala za četvorotočkašem, ali bezuspešno. Nije mu bilo traga i slučaj je polako pao u zaborav. Nadležni su saopštili vlasniku da se pomiri s činjenicom da neće pronaći svog ljubimca.

Forenzičari u akciji

Krajem juna ove godine, slučaj je dobio neočekivan obrt posle treninga holandskih vatrogasaca, koji su ronili u kanalima Amsterdama i pronašli čudan crveni objekat.

Otkriće su prijavili policiji, koja je uz pomoć mehanizacije izvukla skupoceni automobil iz vode. Ferrari je bio u izuzetno lošem stanju, a ekipa forenzičara pokušala je da pronađe tragove koji bi odgonetnuli šta se s njim dogodilo.

Uz pomoć broja šasije, utvrđeno je da Ferrari pripada vlasniku koji za njim traga od 1994. godine, pa mu je automobil i vraćen.

Forenzičari nisu pronašli konkretne tragove, a vlasnik je odlučio da auto prosledi dalje na otpad jer ga nije moguće popraviti, prenosi portal Vozim.

Zoološki vrt u Amsterdamu dao je predlog da se vozilo izloži pored njihovog akvarijuma, kako bi se ilustrovalo zagađenje vode u kanalima i rekama, ali država nije odobrila ovu ideju. Četvorotočkaš nije uništen, već je izložen na auto-otpadu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar