Večera na meksički način: GVAKAMOLE SOS – kad poželite nešto drugačije (RECEPT+VIDEO)

Fenomenalan uz tortilje ili prepečen tost, zdrav, ukusan i dijetetski

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/Freepik

U poslednje vreme, sve više su popularna jela sa avokadom. Možda jedno od najpoznatijih i najspominjanijih su upravo gvakamole sos, umak ili salata.

Postoje različiti recepti za ovo jelo, međutim, osnova su avokado, limeta i korijander. Sve ostalo može, a i ne mora.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Lako se pravi, veoma je zdravo i ukusno a zbog visokog sadržaja korisnih omega-3 masnih kiselina, vitamina B grupe, kao i vitamina E i K, ljudi koji su na dijeti ili žive zdravim načinom života preferiraju ovaj namaz.

Možete ga jesti na prepečenom tostu, uz tortilje ili kao dodatak salatama sa mesom.

Izbori su samo na vama, te se počastite ukusnom večerom na meksički način

Foto/Freepik/user3802032

Potrebno:

1 zreli avokado,
1 limeta,
1 paradajz,
1 mali crveni luk,
1 veza korijandera,
1 zelena čili papričica,
so, biber po ukusu.

Foto/Freepik/Freepik

Priprema:

Najpre je bitno da izaberete zreli avokado. Kako to nije uvek moguće, ako kupite onaj malo čvršći, ostavite ga ostavite zamotanog u kuhinjski papir na najnižoj polici u frižideru nekoliko dana, sve dok malo ne omekša. Zreli avokado se lako ljušti, odnosno kora mu se veoma lako skida.

Pa da počnemo. Avokado oljuštite, naseckajte na kockice i stavite u činiju. Prelijte ga sokom od jedne limete. Izgnječite viljuškom, manje ili više u zavisnosti od toga da li želite pire ili komadiće avokada. Ako ostavite krupnije komade, sos će više ličiti na salatu. Napravite kako vi više volite ili kako vam se sviđa, iako gvakamole više treba da liči na sos nego na salatu.

Paradajz iseckajte na kockice, kao i crni luk. Korijander sitno naseckajte. Ako nemate svežeg korijandera, možete koristiti i sveže listove peršuna ili bosiljka. Na kraju krajeva, vrstu začina prilagodite svom ukusu i korisitite ono što imate ili što se vama najviše dopada, savetuju na portalu kuvarancije.

Sve posolite, pobiberite i dodajte iseckane ljute paprike. Promešajte i poslužite kao namaz ili salatu ili kao prilog uz neko jelo od pasulja ili npr. tamales.

Prijatno!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar