Budva odustaje od “Grada teatra”: Korona odložila još jedan festival

Kako su saopštili na društvenim mrežama, program, koji su juče najavili, odložen je u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/ Printscreen

Organizatori 34. festivala “Grad teatar” u Budvi odlučili su danas da ipak odlože zbog epidemiološke situacije u Crnoj Gori sve planirane programe, osim izložbe “Savremena crnogorska skulptura”.

Kako su saopštili na društvenim mrežama, program, koji su juče najavili, odložen je u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Izložba “Savremena crnogorska skulptura”, koju realizuju u saradnji sa Centrom savremene umetnosti Crne Gore, biće otvorena sutra u crkvi “Santa Maria in Punta” u Starom gradu, kao što je bilo i predviđeno.

“Za sada je to jedini program ovogodišnjeg festivala, usklađen sa svim preporučenim merama IZJCG za pristup i posete ustanovama kulture, bibliotekama, arhivima, muzejima i galerijama”, saopštio je “Grad teatar”, koji je ovom izložbom trebalo da počne, ali bez svečane ceremonije otvaranja.

Izložba obuhvata dela 12 crnogorskih vajara u izboru Marine Čelebić, muzejske savetnice CSU, a posetioci će biti u mogucnosti da je obiđu do 22. avgusta.

U izložbenom prostoru moći će da budu najviše dve osobe.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar