OBJEKTIV ISTRAŽUJE

Ko je vođa “spontanog” protesta: Studente zloupotrebio funkcioner DS-a blizak Lutovcu i Đilasu (FOTO)

Stefan Ninić bio kandidat Demokratske stranke za odbornika Skupštine Beograda, a u kampanji za upravo završene izbore aktivno je promovisao bojkot

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

“Zbog odlučnosti da svoje kolege povedu u protestnu šetnju usled odluke države da ih izbaci iz domova, Marko Radović i Stefan Ninić, studenti Univerziteta u Beogradu, prepoznati su kao lideri protesta koji su pokrenuti prethodne večeri”.

Ovako je novinar jednog opozicionog internet portala, koji je pod direktnom kontrolom lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, opisao vođe sinoćnog studentskog protesta.

Stefan Ninić je predstavljen kao “student završne godine na Fakultetu političkih nauka”, koji živi u “Studenjaku” na Novom Beogradu.

On je za taj opozicioni portal izjavio da je, “čim je stigla vest da će studenti ponovo biti iseljeni iz svojih domova, izašao revoltiran na terasu svoje sobe kako bi iskazao nezadovoljstvo”.

– Iste sekunde sam izašao na terasu svoje sobe, čuo još jednog momka pored koji je takođe negodovao, i tad smo doneli odluku da izađemo napolje i da pozovem ljude – objasnio je Stefan kako se našao na čelu studentske kolone i poentirao:

“Sve se SPONTANO odigralo. Pozvali smo na pobunu, svesni da neće biti ništa od ovoga ukoliko budemo čekali”.

Ninić je poručio i da “oseća odgovornost zbog toga što je PREPOZNAT kao jedan od lidera studenata”, te da “saoseća sa svim svojim kolegama”.

Ipak, istina je malo drugačija. Malo više drugačija. Ekipa Objektiva istražila je ko je zapravo Stefan Ninić, koliko SPONTANO je organizovao protest i ko ga je to PREPOZNAO kao lidera.

Zaključak je jednostavan: Sinoćni studentski protest nije nikakvo “spontano” okupljanje inicirano sa terase “Studenjaka”, već politička akcija u režiji lidera SzS Dragana Đilasa.

Foto: e-stock/Miloš Rafailović

Naime, Stefan Ninić nije samo zabrinuti student sa terase “Studenjaka”, već funkcioner Demokratske stranke, i to veoma blizak predsedniku te partije Zoranu Lutovcu (vidi fotografiju s početka teksta) i njegovoj frakciji unutar podeljenog DS-a, kojom iz senke upravlja upravo Đilas.

O tome svedoči i tekst Blica iz novembra prošle godine. Tada je Ninić bio jedan od kandidata za predsednika Omladine Demokratske stranke, a kako je u tekstu navedeno, “naklonjen je aktuelnom predsedniku DS Zoranu Lutovcu, čiju podršku ima i koji je bliži opciji mladih iz Saveza za Srbiju”.

Drugi vođa ne stanuje u studentskom domu

Marko Radović, drugi student koji je u tekstu opozicionog portala pod kontrolom Dragana Đilasa označen kao vođa studentskog protesta, sam je u tom tekstu priznao da “ne stanuje ni u jednom od beogradskih studentskih domova”, ali je “kao predstavnik studenata treće godine u parlamentu Filozofskog fakulteta reagavao odmah kad je čuo vest da će njegove kolege biti izbačene iz svojih domova”.

 

Ninić je 2018. godine kao predsednik Demokratske omladine Lazarevca bio kandidat DS-a za odbornika Skupštine Beograda:

Foto: Printscreen Facebook

Bio je (i ostao) vrlo aktivan u Đilasovom Savezu za Srbiju:

Foto: Printscreen Facebook

I u promovisanju bojkota upravo završenih izbora:

Foto: Printscreen Twitter
Foto: Printscreen Twitter

Dakle, još jednom, zaključak je jasan: Sinoćni studentski protest nije nikakvo “spontano” okupljanje inicirano sa terase “Studenjaka”, već politička akcija u režiji lidera SzS Dragana Đilasa, a studenti koji su se okupili zloupotrebljeni su u političke svrhe od strane jedne vanparlamentarne opozicione grupacije.

E. O.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar