Megan Markl se osećala BESPOMOĆNO zbog kraljevske porodice: BRANILI su joj da reaguje na pisanja tabloida

Sada se sudi sa medijima

Foto/Printscreen/Youtube

Nakon što su strani časopisi objavili celokupan sadržaj intimnog pisma Megan Markle upućenog njenom ocu Tomasu Marklu, Megan i Hari odlučili su da pokrenu sudsku parnicu koja i danas traje, a nakon svakog saslušanja u javnost stignu novi detalji slučaja.

Iako je u prvoj parnici sud bio na strani tabloida, Megan nastavlja svoju pravnu bitku. Ovoga puta njena odbrana iznela je niz optužbi na račun cele kraljevske porodice, Meganinog oca Tomasa Markla te, kao i uvek, bezobzirnih novina koje zadiru u njenu intimu.

Parnica između Megan Markl i britanske medijske kuće započela je u oktobru prošle godine, a sve zbog toga što je spomenuti list objavio privatno pismo vojvotkinje upućeno njenom ocu Tomasu Marklu nakon kraljevskog venčanja u Vindzoru, kojem nije prisustvovao.

Megan Markl
Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

U svoju obranu Megan Markl putem advokata prikazala je svoju stranu priče i ovoga puta išla na kartu toga što nije bila zaštićena od kraljevske porodice.

“Tužiteljka je postala predmet sa velikim brojem lažnih i štetnih članaka koji su objavljeni u britanskim tabloidnim medijima, konkretno od strane tuženog, što je prouzrokovalo ogromne emocijalne nevolje i narušilo joj mentalno zdravlje. Kako je prijatelji nikada pre nisu videli u takvom stanju, s pravom su se brinuli za njenu dobrobit, posebno dok je bila trudna, nezaštićena od institucija, a bilo joj je zabranjeno da se sama štiti od takvih navoda”, rečeno je u delu optužnice.

Petoro bliskih prijatelja i prijateljica vojvotkinje Megan nije imenovano u medijima, ali oni potvrđuju celu priču i napominju da su znali za pismo i njegov sadržaj, ali nisu bili ovlašćeni da išta govore medijima. Prijateljima je teško palo to što ne mogu da stanu u obranu svoje drage Megan, a sve zbog strogih protokola kraljevske porodice koja je donela takvu odluku.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

“Nemam komentar”, bila je jedina rečenica kojom su smeli da reaguju na događanja i medijske naslove, a istom rečenicom se branila sama palata. Upravo to je razbesnelo Megan Markle, pa je na kraju pravdu potražila sama, bez podrške porodice novopečenog supruga.

“Tim za odnose sa javnošću, koji radi za palatu, naredio je svim prijateljima i porodici podnositelja zahteva da moraju da kažu da su bez komentara kada im se obraća bilo koja medijska kuća, usprkos dezinformacijama koje su britanski tabloidi dobili o tužitelju. Ova zajednička frustracija među prijateljima podnositelja zahteva sve je šokirala jer se činilo da su drugi, takozvani izvori mogli širiti lažne izjave o Megan, dok je ljudi koji su je najbolje poznavali trebalo da ćute. Tužitelj veruje da je zbog toga, kao i zbog zabrinutosti, nekoliko prijatelja odlučilo da učestvuje i da je to učinilo anonimno”, rečeno je, između ostalog, na poslednjem saslušanju.

Osim toga, Meganin tužitelj tvrdi da je ona s ocem u vrlo lošim odnosima, ali napominje da je učinila sve da bi on stigao na dan venčanja u London. Organizovala mu je prevoz, smeštaj, garderobu za sve događaje i službenog vodiča koji bi bio uz njega tokom celog boravka u Londonu. Nakon što je Tomas Markl javio da ne može da doputuje iz zdravstvenih razloga, Megan je otišla toliko daleko da je ocu želela da osigura svu potrebnu negu u SAD-u, ali on je to odbio.

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar