3D štampana kuća koja je zaludela svet: Gotova za 48 sati, a traje 100 godina (FOTO+VIDEO)

Osim što izgleda lepo i pruža puno prostora, može i da pluta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube / Burinka

Tim iz Češke dizajnirao je i razvio 3D štampanu kuću koja smanjuje emisiju ugljen-dioksida za 20%, a njena izgradnja traje svega 48 sati!

Osim što izgleda lepo i pruža dosta prostora, kuća može i da pluta. Mnogi ne znaju da industrija građevine proizvodi 39% svetske emisije ugljen-dioksida, a avijacija “samo” 2%.

Ako se materijali za izgradnju i strategije ne promene brzo, onda će ova industrija nastaviti značajno da utiče na planetu i klimatske promene.

Vredna robotska ruka

Ekološka kuća je spremna za dva dana, a proces je sedam puta brži u odnosu na tradicionalne metode i za 50% jeftiniji, objasnili su njeni kreatori.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

The first step towards getting somewhere is to decide that you are not going to stay where you are. #Prvokodburinky #3Dprint #architecture #art #together #future #Scoolpt #Prvok

Објава коју дели scoolpt (@scoolpt) дана

Tim češkog vajara Mihala Trpaka, stoji iza projekta “Prvok” i koristi robotsku ruku “Skulpiti” koja štampa 15 cm materijala po sekundi.

Ekološka kuća sastoji se od spavaće sobe, dnevnog boravka, kupatila i kuhinje. Dizajnirana je tako da vlasnik u njoj može da provede celu godinu, a usidri se pomoću plutajućeg pontona.

Takođe, poseduje rezervoar za komunalnu, pitku i otpadnu vodu. Ovakva kuća može da traje do 100 godina.



Izvor: Objektiv.rs, Srbijadanas.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar