Posle 14 godina, ostavili su svog psa u skloništu za nezbrinute životinje! Razlog će vas RASPLAKATI!

Ljudski sebičluk nema granice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Pezibear

Ljubimci su, to znaju oni koji ih imaju, neprocenjivi.

Oni su članovi porodice, oni su nam najbolji prijatelji i oni su deo našeg života.

Makar bi tako trebalo da bude.

Pojedini ljudi, na žalost, iz raznih razloga, bivaju primorani da svoje ljubimce, u nekom trenutku, ostave u sklonište za nezbrinute pse.

Znamo da se pitate ko bi imao srca da uradi tako nešto, ali osim u situacijama kada ljudi, zaista, više nisu u stanju da brinu o njima, razlozi su, maltene za zatvor.

Radnici skloništa za nezbrinute životinje S.P.A Haguenau su se šokirali odlukom jednog starijeg para koji je odlučio da ostavi svog psa.

Razlog zbog kojeg su to uradili smatraju neverovatnim.

Naime, pas star 14 godina je ceo svoj život proveo sa svojom ljudskom porodicom. Međutim, stariji bračni par je doneo odluku da se preseli iz kuće u stan i ubeđeni su da će to njihovog psa učiniti nesrećnim.

Zbog toga su odlučili da ga ostave u skloništu. Jedan od radnika u prihvatilištu je pokušao da im objasni da je reč o starijem psu kojem ne treba mnogo prostora kao mlađem i da preseljenje ne bi trebalo da mu predstavlja problem.

Par je tada priznao da su psa imali samo zbog svog deteta. Međutim, dete je sada odrasla osoba koja je njihov dom napustila pre deset godina.

“Kažu mi da nisu znali kome da ga poklone. Nameravali su da ga eutanaziraju, ali je veterinar odbio i rekao im da ga odvedu u sklonište. Gospođa mi je, na kraju, rekla da su želeli da uživaju u penziji bez brige o psu”, rekao je radnik ovog skloništa.

Srećom, uspeli su da pronađu udomitelje za ovo maleno biće.

Ovakve stvari se, zaista, dešavaju i ni nama, kao verovatno i vama, ni najmanje nije jasno kako su ljudi u stanju da budu toliko bezdušni.

Na kraju krajeva, kako bi se tek poneli prema ljudima, kada su u stanju da ovako ostave bespomoćnu životinju.

I zato, čuvajte svoje ljubimce i brinite o njima. Ne zaboravite da oni imaju samo vas.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar