Bivšem igraču Zvezde zbog žene preti OTKAZ: Klub se oglasio povodom RASIZMA! (FOTO)

"Klub će održati sastanak sa Kataijem u četvrtak 4. juna i odrediti naredne korake"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/(AP Photo/Alex Gallardo, File)

Aleksandar Katai se nalazi u ozbiljnom problemu. Objave na društvenim mrežama koje je u sredu okačila njegova supruga Tea mogle bi da ga koštaju na profesionalnom planu.

Zbog rasističkih i uvredljivih komentara koje je objavila njegova partnerka, Katai će morati na razgovor u klub.

Katai je ove zime stigao u Los Anđeles Galaksi, kao jedno od pojačanja koje je trebalo da učestvuje u stvaranju novog tima nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića, ali je već sada na žestokom udaru tamošnje javnosti.

Njegova supruga Tea je na Instagram “storijima” komentarisala proteste koji već uveliko traju u SAD, a sve nakon ubijanja afroamerikanca Džordža Flojda od strane policajca belca.

Zbog svega toga, oglasio se i LA Galaksi.

“Ranije danas, LA Galaksi je primetio seriju rasističkih i uvredljivih objava na društvenim mrežama koje je načinila Tea Katai, supruga veziste LA Galaksija Aleksandra Kataija. LA Galaksi snažno osuđuje objave na društvenim mrežama i tražili smo njihovo momentalno uklanjanje. LA Galaksi se snažno bori protiv rasizma bilo koje vrste, uključujući i te koji sadrže nasilje”, stoji na početku klupskog saopštenja.

Katai, koji je stigao da odigra samo dve utakmice u dresu Galaksija usled suspenzije sezone, moraće da ode na razgovor sa predstavnicima kluba.

“LA Galaksi stoji uz zajednicu crnaca i u potpunosti je uz njih u protestima u borbi protiv sistematskog rasizma, društvenih nejednakosti, netrpeljivosti i nasilja. Klub će održati sastanak sa Kataijem u četvrtak 4. juna i odrediti naredne korake”, naveli su u Los Anđeles Galaksiju.

Nakon toga, oglasio se i sam Katai.

“Objave moje supruge na društvenim mrežama su neprihvatljive. Ne delim te poglede na svet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, delimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuća u Evropi i SAD, već širom sveta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni.Ovo je greška moje porodice i preuzimam potpunu odgovornost, pobrinuću se da moja porodica i ja preduzmemo sve bitne korake da naučimo, razumemo, slušamo i podržimo tamnoputu zajednicu. Razumem i da će biti potrebno vremena da zaslužim opet podršku ljudi Los Anđelesa. Spreman sam da uložim neophodan rad i napor da naučim iz ovih grešaka i budem bolji saveznik i zastupnik u borbi za jednakost. Žao mi je zbog bola koji je nanet porodici Los Anđeles Galaksija i svima koji se bore protiv rasizma”, piše u saopštenju nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar