Ako vam još nije stiglo 100 evra, ovo su mogući razlozi

Mnogi kojima novac još uvek nije "legao" zabrinuli su se

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Robert Anasch

Danas će biti uplaćeno 100 evra pomoći na tekuće račune još 1,35 miliona građana, najavio je sinoć predsednik Aleksandar Vučić.

Međutim, mnogi kojima novac još uvek nije “legao” zabrinuli su se, posebno ako su čuli da su ga njihovi prijatelji i porodica dobili, iako su se prijavili posle njih, ili su u istoj banci .

Zbog toga treba napomenuti da se novac ne isplaćuje po redosledu prijave i ne zavisi od toga ko se kog dana prijavio, već od toga u kojoj banci je prijavljen račun. To znači da država odlučuje o bankama na čije će račune puštati novac i kog dana.

Takođe je moguće i da se novac na račune jedne banke pušta u nekoliko krugova, tokom nekoliko dana.

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da građani nemaju razloga za brigu, jer će svi koji su ispunili uslove dobiti novac od države. On je dodao da su oni koji i dalje nemaju važeću ličnu kartu, a što je uslov za prijavu za pomoć od 100 evra, dobili još vremena da izvade taj lični dokument.

“Naravno, potrebno je da ispunjavaju druge propisane uslove, odnosno da su punoletni državljani Republike Srbije sa aktivnim prebivalištem u našoj zemlji”, rekao je ministar.

Ako se još uvek niste prijavili rok da to učinite preko sajta idp.trezor.gov.rs ili telefonskim pozivom je 5. jun. Onima koji je se prijave poslednjeg dana novac stiže najkasnije 7. juna.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar