Muzičke legende: Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Erika Kleptona i B.B. Kinga

Obeležava se 20 godina od albuma "Riding With the King"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Ljubitelji muzike sada mogu da uživaju u novoj neobjavljenoj pesmu Erika Kleptona i B.B. Kinga. Reč je o numeri “Rollin’ and Tumblin” koja predstavlja najavju za ponovno izdanje njihovog albuma “Riding With the King”, povodom njegove 20. godišnjice.

Poslednji koncert imala je u Beogradu: Snima se film o kontroverznoj Ejmi Vajnhaus (FOTO+VIDEO)

Njihova verzija bluz numere “Rollin’ i Tumblin'” jedna je od dve numere dodate na originalni album za njegovo ponovno objavljivanje koje će uslediti 26. juna. Na albumu se nalazi i neobjavljena numera ”Let Me Love You “.

“Erik Klepton i B.B. King prvi put su nastupili zajedno u Njujorku 1967. godine”, piše u saopštenju. ”Više od 30 godina kasnije, 1999. godine, dva dugogodišnja prijatelja udružila su snage kako bi stvorili kolekciju potpuno novih studijskih snimaka bluz klasika i savremenih pesama. Rezultat svega tog je bio album “Riding With the King” koji je izdat u junu 2000. godine i prodat je u preko 2 miliona primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, te osvojio i Gremi nagradu 2000. za najbolji tradicionalni bluz album”

“Od rock ‘n’ roll gitarista niko ne svira bolje nego on, a bluz svira bolje nego mnogi od nas”, rekao je pokojni BB King za Kleptona.



Izvor: Objektiv.rs, B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar