Kejt Blanšet je predsednica žirija 77. Filmskog festivala u Veneciji

Znajući koliko je bila aktivna oko rodne ravnopravnosti dok je bila na čelu Kanskog festivala, biće pravo zadovoljstvo gledati je ove godine u Italiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Kejt Blanšet
Tanjug/AP/Richard Shotwell/Invision

Glumica i producentkinja Kejt blanšet biće predsednica međunarodnog žirija 77. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, koji se održava od 2. do 12. septembra, a koji odlučuje ko će da dobije Zlatnog lava za najbolji film i druge nagrade, saopštili su organizatori.

 


 

Odluku je doneo Upravni odbor “Venecijanskog bijenala” kojem je predsedavao Paolo Barata a na osnovu preporuke direktora festivala Alberta Barbere.

“Svake godine sa iščekivanjem gledam na selekciju u Veneciji i svake godine je iznenađujuće i različito. Venecijnski festival je jedan od filmskih festivala s najboljom atmosferom na svetu – on slavi provokativni i inspirativni medij kakav je bioskop, u svim njegovim oblicima. Privilegija mi je i i zadovoljstvo biti ovogodišnji predsednik žirija”, izjavila je tim povodom glumica, prenosi Cineeuropa.

Kejt Blanšet je 2018. predvodila žiri na Filmskom festivalu u Kanu, aktivno se boreći za rodnu ravnopravnosti u filmskoj industriji.



Izvor: Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar