Zavirite u blindirani Brabus Invicto: Sigurnost i luksuz pod istim krovom (VIDEO)

Rafalnu paljbu AK-47, 13 kilograma eksploziva TNT, granate... sve će to izdržati ovaj Mercedes G63 AMG

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube

Čak i standardna Mercedesova G klasa u AMG izdanju nudi posebnu dozu robusnosti i sigurnosti, ali za vrhunsku zaštitu potrebno je ipak nešto više. U priču tada ulazi Brabus…

Poznata nemačka “tjuning” kuća ovog puta se odlučila da ponudi blindiranu verziju modela G63 AMG, a zanimljivo je da su mnoga ojačanja karoserije napravljena uz pomoć 3D štampača.

Službeno ime najnovijeg modela je Brabus Invicto, a u ponudi su tri paketa opreme: Pure, Luxury i Mission.

Rastavili ceo automobil

Iz Brabusa ističu kako ne mogu ići u detalje, budući da bi to bilo, kako kažu, otkrivanje ključnih informacija i “šifri” potencijalnim napadačima na ovakav automobil. Ipak, poznato je da su dorade na vagu stavile dodatnih 1.000 kg. To znači da ovo vozilo sada ima masu od gotovo 4 tone!

Nemačka kompanija prvo je rastavila gotovo ceo automobil i zamenila fabričke delove osnaženima, kako bi vozač i putnici bili zaštićeni od eventualnih napada bombama, eksplozivom i vatrenim oružjem, pa tako ovaj G63 AMG zadovoljava VR6 bezbednosni standard.

Rafalnu paljbu AK-47, 13 kilograma eksploziva TNT, granate… sve će to izdržati ovaj blindirani Mercedes G63 AMG, a osim sigurnosti mislilo se i na dizajn unutrašnjosti.

Koliko košta sigurnost?

Zbog dodatne mase, u Brabusu su odlučili da ojačaju šasiju, a uz to je pojačana snaga 4.0 V8 tvin-turbo motora na 800 KS, uz 1000 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

To je dovoljno da Brabus Invicto ubrza 0-100 km/h za 8,2 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 210 km/h.

Ovakav nivo zaštite ima i svoju cenu – kupci će morati da izdvoje bar 354.600 evra, bez uračunatog poreza.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar