Budva rekla “DA”: Festival Grad teatar na programu od 15. jula

“U ovom trenutku svakodnevno pratimo dešavanja i instrukcije, u kontaktu smo sa ljudima iz regiona da bismo znali na koji način će biti mogući njihovi dolasci”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Festival Grad teatar u Budvi ove godine će, najverovatnije, početi 15. jula i trajaće do 20. avgusta, prenose crnogorski mediji.

Direktorka JU Grad teatar Milena Lubarda Marojević kazala je danas da će festival biti otvoren predstavom “Upotreba čoveka” prema romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića.

“Voleli bismo da bude moguće da festival traje do 20. avgusta. Prikazali bismo manji broj programa nego što bi to bilo očekivano, ali veći broj izvođenja”, kazala je Marojević.

Počinje novi veb serijal: Saznajte sve o domaćoj fotografskoj sceni

Ona je istakla da ova godina nije godina raskoša, već uštede, te se Grad teatar odrekao programa koji su najskuplji, najzahtevniji i koji podrazumevaju dolazak velikog broja ljudi iz inostranstva.

“Održaćemo, nadam se, ideju o četiri programska segmenta samo što ćemo sve to prilagoditi merama koje budu bile potrebne. Videćemo da li ćemo uopšte moći da organizujemo programe u crkvi Santa Maria, osim likovnih sadržaja”, kaže Marojević.

Muzičke programe, ističe, verovatno će izvesti između crkava, a neophodno je da koriste još jednu scenu pored nje, te bi trebalo da to bude amfiteatar u manastiru Stanjevići.

“U ovom trenutku svakodnevno pratimo dešavanja i instrukcije, u kontaktu smo sa ljudima iz regiona da bismo znali na koji način će biti mogući njihovi dolasci”, kaže direktorka.

Nove tribine bi trebalo da budu montirane do početka festivala i one će imati manje sedišta nego do sada, svega 200, kako bi bila razmaknuta na preporučenoj distanci.

“Nije realno, ni pristojno u ovom situaciji, kada se svi borimo da sačuvamo ekonomiju i turizam, govoriti o nekom bahaćenju i skupom festivalu i spektaklima. Moguće je održati festival sa manjim brojem izvođenja, a ipak sačuvati kvalitet”, kaže Marojević za crnogorske medije.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar