Onlajn repertoar Narodnog pozorišta: Uživajmo u glumi velikana srpskog glumišta

Večeras pogledajte "Madam San Žen"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

U narednih nekoliko dana na repertoaru Drame, u predstavama koje će biti emitovane na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu, publika će imati priliku da gleda velikane srpskog glumišta.

Snimak predstave “Madam San Žen” po tekstu Viktorijena Sardua, a u režiji Mucija Draškića iz 1992. godine biće prikazan danas, najavili su iz Narodnog pozorišta. U ovom vodvilju koji se dešava u Francuskoj, u vreme Napoleona, videćemo velike glumace predvođene Svetlanom Bojković u naslovnoj ulozi.

 

Komedija “Pigmalion” biće emitovana 16. maja. Reč je najpoznatiijoj komediji Bernarda Šoa, u režiji Jovice Pavića koja je premijerno izvedena premijerno je izvedena 7. marta 1994. godine. U glavnim ulogama su Ivana Žigon i legendarni Petar Banićević.

“Travijata”, “Triptih” i fenomenalni Gagi Jovanović u ulozi Don Kihota: Uzbudljiv program pozorišta Madlenianum (VIDEO)

Drama “Nastasja Filipovna” biće dostupna poštovaocima teatra 18. maja. Predstavu za koju je po romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog adaptaciju uradio Andžej Vajda, režirala je Mira Erceg. Premijera predstave bila je 1986. godine, a snimak koji će publika videti nastao je 1992. godine.

Ovo je jedinstvena prilika da svi poštovaoci Narodnog pozorišta pogledaju predstave koje su nastale u toj kući pre 25 i 35 godina.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar