Uslikan, pa uništen: Ovo je nov Mercedes S-klase i izgleda moćno (FOTO)

Prava revolucija vidljiva je tek unutar kabine četvorotočkaša

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Pixabay

Zaljubljenici u četvorotočkaše, a posebno modele Mercedesa, imali su već priliku da vide fotografije nove S-klase, ali je u većini slučajeva vozilo bilo prekriveno kamuflažnom folijom.

Sada su u javnosti procurele slike jednog od prototipova koji je na sebi imao svega nekoliko nalepnica, a uništen je na auto-otpadu!

S prednje strane vozila vidljiva je veća hromirana maska sa brojnim senzorima, te LED svetla. Znatno veća horizontalna svetla vidljiva su sa zadnje strane, a protežu se od blatobrana do mesta za registarsku tablicu.

Prava revolucija koju donosi nova S-klasa vidljiva je tek unutar kabine. Prostorom dominira minimalizam, jednostavne linije i niz detalja od brušenog aluminijuma.

Odrađena je i posebna digitalizacija modela. Umesto klasičnih kazaljki i displeja računara, postavljen je ekran kakav smo već imali prilike da vidimo u brojnim novim modelima Mercedesa.

Zanimljivi su i materijali korišćeni u unutrašnjosti. Dok su sedišta i po koji detalj presvučeni kožom, veći deo kontrolne ploče i središnjeg naslona obloženi su sjajnom crnom plastikom, prenosi Vozim.hr.

Nova S-klasa je bazirana na MRA II platformi, a koliko je poznato, trebalo bi da bude veća od svog prethodnika. Pretpostavlja se da će imati aktivno vešanje i autonomni sistem 3. stepena.

Novi Mercedes S klase trebalo bi da bude zvanično predstavljen u septembru, a prodaja bi mogla da počne krajem godine. Cene i detaljne specifikacije vozila nisu poznate.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar