Mediteranska pasta: Recept za zdravo jelo, a tako lako za pripremu – sadrži manje od 400 kalorija

Ovaj recept možete spremati u bilo koje doba dana, bez griže savesti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Cooking

Testenina je uvek dobar, ali i brz izbor kada je reč o spremanju obroka. Može biti i za doručak i za ručak, a ovaj recept možete spremati u bilo koje doba dana, bez griže savesti. To je zato što recept za mediteransku pastu sadrži manje od 400 kalorija.

Sastojci:

300 g testenina po izboru
1 glavica crnog luka
1 žuta paprika
1 manja tikvica
2 čena belog luka
4 kašike pesta od paradajza
1 šaka spanaća
100 g rendanog kačkavalja
2 kašike maslinovog ulja
so
biber

Priprema:

Pre svega dobro zagrejte rernu.

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, sa malo soli u vodi.

U većoj šerpi zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni i beli luk i tikvice pa začinite sa soli i biberom. Pržite nekoliko minuta dok crni luk ne promeni boju i ne omekšaju ostali sastojci. Mešajte sve vreme. Kada se sve ovo desi, dodajte pesto od paradajza i kuvajte sve oko jedan minut uz neprestano mešanje.

Odaberite tepsiju u kojoj ćete peći jelo, pa sipajte smesu iz šerpe. Testeninu ocedite i isperite pod mlazom hladne vode. Potom i testeninu sipajte u tepsiju i promešajte da se sve sjedini. Poklopite poklopcem ili čak alu folijom i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Posle ovog vremena, izvadite tepsiju i pospite spanać i rendani kačkavalj pa vratite još 10 minuta u rernu.

Izvor: onaportal.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar