Veliki požar na Novom Beogradu: Kafić totalno izgoreo, stanari iste zgrade bežali na krov (FOTO)

Od kafića nije ostalo ništa, popucala stakla na stanovima, plamen gutao sve do 3. sprata

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/LoggaWiggler

Veliki požar izbio je jutros u ulici Bulevar Maršala Tolbuhina u Novom Beogradu. Izgoreo je ugostiteljski objekat koji se nalazi u stambenoj zgradi.

Požar je zahvatio spratove stambene zgrade u kojoj se nalazi ovaj ugostiteljski objekat. Na prvim snimcima se vidi ogroman dim i vatrogasci koji pokušavaju da ugase vatru.

Očajni stanari stoje ispred i dalje ne mogu da dođu sebi:

– Oko pola sedam smo osetile dim i istrčale napolje – kažu dve devojke, stanarke ove zgrade.

U očaju jedan od stanara požalio se da mu je sve izgorelo.

– Sve mi je izgorelo. Nije mi ni do čega, sreća pa smo svi dobro!

– Kada sam se probudila čula sam pucanje i lomljenje, mislila sam da neko basa šut! Onda sam videla buktinju i izletela iz zgrade – kaže jedna stanarka.

Od kafića koji se zapalio nije ostalo ništa, a vatra je progutala terase i stanove na prvim spratovima.

Popucala stakla na stanovima, plamen gutao sve do 3. sprata

Više stanova oštećeno je u požaru koji je jutros oko 6 sati izbio u kafiću.

Kafić se nalazi u stambenoj zgradi, a plamen je u rekordnom roku počeo da se širi i na stanove. Požar je zahvatio stanove sve do 3. sprata. Nije poznato kolika je šteta načinjena u samim stanovima, ali sa spoljne strane se vidi da su popucali prozori i da su uništene terase i fasada.

Stanari, vidno uznemireni, u šoku gledaju na desetine vatrogasaca koji dogašavaju požar i hlade plinske boce koje su izvukli iz lokala i sprečili veću tragediju.

Kako je rekla radnica salona koji se nalazi uz kafić, ona je jutros otvorila lokal i samo je odjednom osetila jak dim. Kada je izašla da vidi šta se dešava, vatra je rekordnom brzinom gutala kafić i širila se na vozila i stanove.

Vatrogasci su stigli u rekordnom roku. Oni su za manje od 4 minuta stigli na lice mesta, ali je plamen već gutao ceo objekat.

22 vatrogasca i 7 vozila na terenu

Čak 22 vatrogasca i sedam vozila trenutno je na terenu na Novom Beogradu. Prema našim saznanjima, vatra se proširila čak do sedmog sprata.Izvor: Blic, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar