Petković: “Bez ikakvog naloga tzv. kosovska policija upala u srpske škole u Leposaviću, nemaju šta da traže tu”

On je istakao da se upadom u škole u Leposaviću premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovo obračunava sa srpskom decom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da je tzv. kosovska policija bez ikakvog naloga i objašnjenja juče upala u dve srpske škole u Leposaviću i nedozvoljeno fotografisala školske prostorije.

“U srpskim institucijama koje su osnov formiranja ZSO, tzv. kosovska policija nema šta da traži!!!”, naveo je Petković na društvenoj mreži X.

On je istakao da se upadom u škole u Leposaviću premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ponovo obračunava sa srpskom decom, ukazujući još jedanput i na privođenje dvojice srpskih maloletnika u Leposaviću uz upotrebu sile i suzavca.


“Laži tzv. Kosovske policije ni pas sa maslom ne bi pojeo! Kažu da se suzavac slučajno aktivirao, a maltretiranje i privođenje dece u prisustvu dugih cevi nazivaju “demokratskom procedurom”! Suzavcem na srpsku decu jer su pevala srpske pesme – to je pravo lice Kurtijevog terora!”, navodi danas Petković.

Petković je ranije izjavio da je “iživljavanje Kurtijevih specijalaca nad srpskom omladinom” u Leposaviću još jedna potvrda da operacije Prištine na severu Kosova i Metohije nemaju za cilj uspostavljanje reda i mira ili vladavine zakona, već da je cilj samo jedan – teror bez uzdržavanja i granica, kako bi se Srbi primorali da napuste svoja ognjišta. “Ničim izazvano nasilje specijalne policije nad srpskom omladinom je zastrašujući simptom ideološke ostrašćenosti i šovinističke prirode režima u Prištini, i ilustracija same suštine Kurtijeve politike mržnje i nasilja”, rekao je Petković povodom privođenja dvojice srpskih maloletnika u Leposaviću uz upotrebu sile i suzavca.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar