Hrvat koji je bio bolji od Maradone u KOMI! PRETUČEN legendarni fudbaler! (FOTO+VIDEO)

"Najbolji fudbaler na svetu već je igrao ovde, on se zove Karlović"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

Dok se svet prepirao oko toga ko je najbolji na svetu, Mesi, Maradona, Pele… jedan čovek, pomalo boemskog izgleda, sedeo je u staroj fotelji u svome domu u Rozariju, promatrao i razmišljao što bi bilo da je ozbiljnije shvatio fudbal. On je fudbaler za kojeg je Djiego Armando Maradona rekao da je najveći u istoriji.

Legendarni fudbaler Tomas Felipe Karlović (71) nalazi se u bolnici u komi nakon što je svirepo pretučen na ulici. Argentinac hrvatskog porekla pretukao je nepoznati mladić na uliciu Rozariju i potom mu oteo bicikl.

On je tom prilikom zadobio teške povrede, lekari se bore za njegov život i zbog toga je ubačen u indukovanu komu.

“Otac je imao novi bicikl, ali to nije razlog za napad, jer su mu već ranije ukrali četiri stara. Sada je bez svesti, na intenzivnom lečenju, u komi”, prenosi “Večernji list” reči njegovog sina, Bruna Karlovića.

Čuvenom asu je prvi u pomoć priskočio fudbaler lokalnog kluba Sentral Kordoba:

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

“Kada sam došao na mesto događaja, prepoznao sam ga, pa sam izašao iz automobila i počeo da ga dozivam: “Trinke, Trinke!”. Imao je otvorene oči, no bio je u nesvesti sve vreme, onda ga je odvezla hitna pomoć”, rekao je igrač Huan Karlos “Tate” Leskano i dodao:

“El Trinke je visok čovek, gotovo 1,90 metara, a mladić ga je udario šakom. Ošamućen od udarca pao je i udario glavom o tlo. Bio je nokautiran.”

Argentinci su mu dali nadimak “El Trinke” (Viljuška), ali – nije upamtio zašto se to i kada tačno dogodilo.

Rođen je u Rosariju, kao i Lionel Mesi, Anhel di Marija, Cezar Luis Menoti, Marselo Bijelsa i Če Gevara. Pre nekoliko meseci gledaoci madridskog “Teatro del Bariha” mogli su da vide predstavu o neobičnom životu i karijeri Trinkea Karloviča, penzionisanog argentinskog fudbaleri koji je mogao da bude svetska superzvezda – ali to nije hteo.

Njegove igre ne postoje na video snimcima, ali preživljavaju u navijačkim sećanjima.

Fudbalsku karijeru započeo je u Rozario Centralu gde je i debitovao u prvoj ekipi s 20 godina, a igrao je u veznom redu, na poziciji kreatora. Bio je neverovatno lagan na nogama, a uz sve to se nadovezala i nestvarna tehnika, te argentinski vic u igri.

“Kad bi dohvatio loptu, nisu mu je mogli oduzeti’, ‘imao je eleganciju, veštinu, šarm’, izvodio je poteze suprotne sili teže”, pričali su svedoci u dokumentarnom filmu El Trinče je najveći…

Igrao je za Flandriju, Independiente Rivadaviju, a najveći trag ostavio je u Central Kordobi gde je u tri navrata proveo devet sezona. Privlačio je poglede hipi izgledom. Duga i nemarno razbacana kosa, brkovi i bradica. A uz to cigareta u levoj ruci, a čaša s viskijem u desnoj ruci. Treninge nije voleo, jer mu treninzi nisu bili potrebni. Više je voleo lokale odakle su ga saigrači često vukli na utakmice i treninge, a voleo je i da spava dugo.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Jedan je od retkih koji je kao od šale izvodio dvostruko guranje lopte kroz noge. Gurnuo bi protivničkom igraču loptu kroz noge, a onda bi se okrenuo prema njemu i ponovio isto. S tribina ga je često gledao i argentinski trener Marselo Bijelsa koji je uživao u njegovim partijama i upijao sve.

Brojne priče spominju se uz Karlovića, a jedna od njih je ta da je 1974. odbio poziv argentinskog selektora. Uvertira je bila dve godine ranije kada je selekcija Rozarija igrala protiv argentinske reprezentacije koja se pripremala za Svetsko prvenstvo 1974. godine. Rozario je na poluvremenu vodio 2-0, a El Trinče se poigravao s argentinskim zvezdama. To je bacilo u očaj njihovog selektora koji je zamolio trenera Rozarija da izvadi Karlovića iz igre.

A od svih anegdota i ponekih mitova, najbolje ga opisuju reči Dijega Armanda Maradone kada je 1993. godine dolazio u Njuels Old Bojs iz Rozarija.

Kada su mu novinari rekli da su ponosni što će najveći nogometaš svih vremena igrati za njihov klub, Dijego je rekao:

“Najbolji fudbaler na svetu već je igrao ovde, on se zove Karlović.”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar